Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Ixia - Lépliliom (színkeverék)

1.590 Ft
Kiszerelés
hagymás
Menny.:db

Csomagolt mennyiség: 15 db/tasak
A hagyma körmérete: 5/+ cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Ixia - Lépliliom (színkeverék) főbb jellemző

 

Jellemzői: A lépliliom Dél-Amerikából származó hagymagumós növény, mely hazánkban vastagabb téli takarással telel át sikeresen. Megjelenését tekintve a tőlevelei felállók, élénk zöld színűek. Magassága a virágzás alatt megközelítőleg 60 cm.

A virágai füzérvirágzatot alkotnak, a virágok maguk csillag alakúak. A virágzás június-júliusban esedékes. Ebben a színkeverékben fehér, sárga, piros, bordó és rózsaszín árnyalatú fajtákat talál, melyek mindegyikének sötétebb, kontrasztos torokrésze van.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Kis gondozási igényű növény. Azonban fontos, hogy szabadföldben csak megfelelő takarás mellett telel át. Ehhez használjunk lombot vagy szalmát, esetleg gallyakat, így elkerülhetjük, hogy a téli csapadék kárt tegyen a gumókban.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A lépliliom színes virágai kisebb csoportokba telepítve jól érvényesülnek, hasonlóan színes válogatások mellett, mely állhat például a kellemes illatú teltvirágú fréziából, kisvirágú kerti sáfrányfűből vagy pávaliliomból is.

Ezek hátterébe kerülhet, az inkább félárnyékos fekvést igénylő csodatölcsér vagy a napos fekvésbe is telepíthető ’Robert Swanson’ liliom is.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Crocosmia - Kisvirágú kerti sáfrányfű (színkeverék)
Liliom 'Robert Swanson'
Mirabilis jalapa - Csodatölcsér (színkeverék)
Tigridia pavonia - Pávaliliom (színkeverék)
Teltvirágú frézia (színkeverék)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 45-60 cm
Ültetési tőtáv: 5 cm
Ültetési mélység: 5 cm
Virágzási idő: Június - Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: virágszegély, balkonláda, nyári kert, vegyes virágágyak, cserjék és fák alá

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: színkeverék
Virágzási idő: nyáron

Videók