Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Triteleia 'Queen Fabiola' - Sötétkék csillagliliom

1.590 Ft
Kiszerelés
hagymás
Menny.:db

Csomagolt mennyiség: 15 db/tasak
A hagyma körmérete: 6/+ cm
Virágszín: sötétkék

Virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Triteleia 'Queen Fabiola' - Sötétkék csillagliliom főbb jellemző

 

Jellemzői: A sötétkék csillaghagyma egy Észak-Amerikából származó hagymagumós évelő dísznövény. Levelei tőállók, szálasok, keskenyek, felállók, amelyek a virágzást követően elszáradnak.

Virágzati szára erős, szilárd, ezen apró virágai laza ernyővirágzatot képeznek. Virágai csengettyűalakúak, felfelé nézők, liláskék színűek. A lepellevelek középső sávja sötétlila színű.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A sötétkék csillaghagyma a nyári kertek egyedi megjelenésű hagymagumós növénye. Magassága 45-60 cm kifejlett korában, az erős virágzati száron laza virágzatot képeznek a sötétkék, trombita alakú virágok.

Ha önállóan ülteti a kertben, mindenképpen csoportosan helyezze el a hagymagumókat, mert ekkor igazán mutatós a sok, sötétkék virág. Amennyiben viszont társításban helyezi el, érdemes elé ültetni (szintén csoportosan) a cigányvirágot, amelynek nyár eleji színpompája kiválóan illik a sötétkék csillaghagyma színeihez.

Mögé ültesse a sötétkék ’Blue Magic’ íriszt, amellyel erősítheti a társítás kék színeit. Az összeültetés hátulsó részén kapjon helyet a nagytermetű, lila virágzatú Allium aflatunense díszhagyma, amelyet egészítsen ki a bordó és fehér színekben játszó ’Whistler’ és a napsárga ’Asiatic Yellow’ liliomokkal.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Sparaxis tricolor
Iris ’Blue Magic’
Allium aflatunense
Lilium ’Whistler’
Lilium ’Asiatic Yellow’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 45-60 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Május-Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: nyári kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: kék
Virágzási idő: tavasszal

Videók