Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Arum italicum - Olasz kontyvirág

1.890 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: narancssárga

Virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a gumókat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Arum italicum - Olasz kontyvirág főbb jellemző

 

Jellemzői: Az olasz kontyvirág egy Mediterráneumból származó évelő, mely közepes termettel, alacsony fényigénnyel rendelkezik. Levelei mélyzöld színűek, kissé ezüstös árnyalattal.

A levélalak széles, dárda alakú. Különlegessége, hogy levelei a nyári időszakban leszáradnak, majd ősszel újakat fejleszt, amelyek segítségével átvészeli a telet.

Torzsavirágzata van, melyből erős narancssárga vagy piros bogyótermések fejlődnek. A növény minden része erősen mérgező.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek vagy kicsinek tekinthető, félárnyékos és árnyékos kertek növényfaja.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Az Arum italicum egy közepes termetű (30-40 cm), árnyékkedvelő gumós faj. Dekoratív levelei és nyár második felében megjelenő narancssárga vagy piros bogyótermései igen egyedi látványt nyújtanak.

Érdemes kisebb csoportot alkotni belőlük, és társításban elhelyezni. Ebben az esetben ültesse a társítás hátulsó részére a de Caen szellőrózsa színkeveréket. A társítást egészítse ki jácintokkal és őszi kikericsekkel. Ezzel egy tavasztól őszig pompázó társítást alkothat.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Anemone de Caen színkeverék
Hyacinthus ’Pink Pearl’
Hyacinthus ’Gipsy Queen’
Colchicum autumnale ’Album’
Colchicum ’Giant’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-40 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 5-10 cm
Virágzási idő: Május-Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes-Kis fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert, sziklakert, szegély

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 10-30 cm (alacsony)
Virágszín: narancssárga
Virágzási idő: nyáron

Videók