Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Agapanthus umbellatus - Szerelemvirág (kék)

2.390 Ft
Kiszerelés
hagymás
Menny.:db

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A rizóma körmérete: I. osztályú
Virágszín: kék

Tavasszal ültethető rizómáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a rizómákat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Agapanthus umbellatus - Szerelemvirág (kék) főbb jellemző

 

Jellemzői: A kék szerelemvirág egy trópusi származású, melegkedvelő gyöktörzses dísznövény, amelynek kifejlett korában magassága 60-90 cm. Mutatós, kissé fényes levelei tőállók, 25-40 cm hosszúak, lándzsa alakúak.

A virágzati szár vastag és erős, melynek csúcsi részén nyílnak július és szeptember között a kék színű, csillag alakú virágok, amelyek gömbszerű virágzatot alkotnak. Fagyérzékeny, ezért az első őszi fagyok előtt a gyöktörzsek kerüljenek fagymentes helyre.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós, gyöktörzses növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A szerelemvirág egy több hónapon keresztül virágzó, trópusi eredetű növény, amely dézsás növényként is tartható, de társításban is elhelyezhető. A kék szín több színnel is társítható. Ültessen mögé magasabb dáliákat, mint a Ball sorozat tagjait.

Ajánlom a rózsaszín ’Peter’ és a lila-fehér ’Marble Ball’ fajtákat. A dáliákat kiegészítheti a lila ’Plumart’ kardvirággal, amely szintén egzotikus hátteret biztosít a szerelemvirág számára. A rózsaszín kánna és a szegélyként ültetett ’Autumn Fairy’ dáliák egészen őszig kiváló társai a szerelemvirágnak.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia Ball ’Peter’ - Dália
Dahlia Ball ’Marble Ball’ - Dália
Gladiolus ’Plumtart’ - Kardvirág
Canna indica - Kánna (rózsaszín)
Dahlia Border ’Autumn Fairy’ - Dália

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60-90 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm föld fedje a gyöktörzset)
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: kék
Virágzási idő: nyártól-őszig

Videók