Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Labda dália 'Sunny Boy' (sárga/piros)

Ár:
990 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: sárga/piros

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
890 Ft / db
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-06-18

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Labda dália 'Sunny Boy' (sárga/piros) főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Sunny Boy’ dáliafajta egy 90 cm-es átlagmagasságot elérő dáliafajta, amely a labdadáliák közé tartozik. Ennél a fajtacsoportnál teljesen telt a virágforma. A virágzat gömbölyded, vagy lapított gömb alakú, 5-15 cm átmérőjű.

A nyelves virágok hossztengelye sodrott, lekerekített, tompa csúccsal. A ’Sunny Boy’ virágzatszíne élénk napsárga, narancsos-piros sziromszegéllyel. Erős szárú fajta, amelyet vágott virágként is alkalmazhat. Júliustól októberig virágzik, ezt követően fel kell szedni gumóját, mert fagyérzékeny.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. A ’Sunny Boy’ egy 90 cm magas labdadália, amelynek sárga színű virágzata a mediterrán nyarat idézi vagy a nyári naplementét.

Amennyiben társítja, érdemes hasonló hangulatú fajtákat társítani mellé. Ajánlom a hatalmas, erős pink virágszínű ’Satisfaction’ liliomfát, valamint a kellemes, sötét rózsaszín labda típusú ’Peter’ dáliát.

Az összeültetés kiegészíthető még a narancsszínű, nagy termetű ’Decorative Glorie van Noordwijk’ dáliával és a piros-fehér ’Mademoiselle de Paris’ kardvirággal. A társítás lezárható a csodatölcsérrel.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium ’Satisfaction’ - ’Liliomfa’
Dahlia Ball ’Peter’ - Dália
Dahlia ’Decorative Glorie van Noordwijk’ - Dália
Gladiolus ’Mademoiselle de Paris’ - Kardvirág
Mirabilis jalapa - Csodatölcsér

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 90 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: dália, gumó, virághagyma