Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Kifejlett magasság: 60-120 cm (magas)
Virágszín: fehér
Virágzási idő: nyártól-őszig

Hasznos tanácsok videóban.

Kaktusz dália agancsos 'Tsuki Yori No Shisha' (fehér)

Ár:
1.290 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: fehér

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.190 Ft / db
Kiszerelés
hagymás
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Kaktusz dália agancsos 'Tsuki Yori No Shisha' (fehér) főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Tsuki Yori No Shisha’ egy nagytermetű kaktuszdália fajta. Ennél a fajtacsoportnál jellemző a telt virágzat. A nyelves virágok teljes hosszukban sodrottak, a szirmok csúcsi része hátrafelé hajlik.

A virágzat 10-30 cm átmérőjű lehet. A ’Tsuki Yori No Shisha’ egy igen egyedi megjelenésű fajta a dáliák körében. A fajta kifejlett magassága 90-110 cm. Krémszínű, sárgásfehér virágzatában a sugárvirágok nemcsak sodrottak, hanem kissé csavarodott szirmokat is nevelnek.

Terebélyes bokrot képez. A virágzás júliustól egészen októberig tart, amikor már fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat. A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. A ’Tsuki Yori No Shisha’ egy igen egyedi megjelenésű dáliafajta, amelynek kissé hatalmas virágzatai átmenetet képeznek a fehér és a sárga színek között.

Amennyiben társítja, érdemes a társítás hátulsó részére ültetnie és kontrasztot alkotnia más dáliafajtákkal. Erre a célra ajánlom a kellemes rózsaszín, a krémes árnyalathoz illő ’Good Earth’ fajtát és a mélypiros ’Berger’s Record’ kaktuszdáliákat.

Előttük képezzen foltot a kék fréziával és a színpompás ázsiai boglárkákkal. A társításban helyezze el még az egyedi megjelenésű pávaliliomot is.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia Cactus ’Good Earth’ – Dália
Dahlia Cactus ’Berger's Record’ – Dália
Freesia egyszerű virágú kék – Frézia
Ranunculus asiaticus – Ázsiai boglárka
Tigridia pavonia – Pávaliliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 90-110 cm
Ültetési tőtáv: 50-60 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: dália, gumó, virághagyma