Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: bordó
Virágzási idő: nyártól-őszig

Hasznos tanácsok videóban.

Dekoratív dália 'Arabian Night' (bordó)

Ár:
1.290 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: bordó

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.190 Ft / db
Kiszerelés
hagymás
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Dekoratív dália 'Arabian Night' (bordó) főbb jellemző

 

Jellemzői: Az ’Arabien Night’ egy dekoratív dália, mely azt jelenti, hogy a virágátmérő nem sokban marad el az óriás dália fajtákétól. Kifejlett magassága egy méter, így a nagyobb termetű fajták közé tartozik. A virága tömvetelt, a virágszín pedig sötét bordó.

A virágzása júliustól egészen októberig tart, amikor már fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat. A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le.

Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. A dáliák közöl a ’Rebecca’s World’ fehér-bordó színkombinációjából álló válogatás jól kiegészíti színvilágát, valamit formában eltérő, lazább szerkezetű virágok kontrasztot adnak vele.

A nyár folyamán vele együtt virágzó növények közül válasszuk a világos sárga ’Honeymoon’  liliomot vagy liliomfát és a ’Star Gazer’ rózsaszín-fehér színvilágú keleti liliomot.

Ezt a hagymás kiültetést tovább fokozhatjuk a zöld virágú ’Green Star’ kardvirág és a ’Picasso’, sárga-piros pettyes virágú kannavirág vagy rózsanád telepítésével.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia Decorative ’Rebecca’s World’
Lilium ’Honeymoon’
Lilium orientalis ’Star Gazer’
Gladiolus ’Green Star’
Canna indica ’Picasso’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm föld fedje a gumót)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: dália, gumó, virághagyma