Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: narancssárga
Virágzási idő: nyártól-őszig

Hasznos tanácsok videóban.

Kardvirág – Gladiolus 'Wig's Sensation' (narancssárga)

Ár:
1.590 Ft

Besorolás: nagyvirágú kardvirág
Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 10/12 cm
Virágszín: narancssárga

Tavasszal ültethető virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a hagymákat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.490 Ft / db
Kiszerelés
hagymás
Menny.:db

Hasznos tudnivalók

A Kardvirág – Gladiolus 'Wig's Sensation' (narancssárga) főbb jellemző

 

Jellemzői: A kardvirágok hagymagumós növények, melyek a nősziromfélék családjába tartoznak. Kertészeti változataikat három nagy csoportra osztjuk a magasságuk alapján: a 80-150 cm magas grandiflorus, a 80-100 magas butterfly, valamint az 50-60 cm törpe változatokra.

A ’Wig's Sensation’ egy butterfly típusú kardvirág. A levelek kardszerűek, a virágzás után rövid ideig még díszítenek. A fodros virágok oldalra néző füzérvirágzatban nyílnak. A virágok alapszíne narancssárga, melyet a toroknál egy sötétebb narancssárga esetleg piros folt díszít.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Száraz időszakokban óvatosan öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket. Nem telel át a szabadban, így ősszel a fagyok előtt fel kell szedni a gumókat.

A kiszedést követően a hagyma felett 5-10 centiméterrel vágjuk le a szárat és a leveleket, majd száraz, fedett helyen várjuk meg, míg a szárcsonk leszárad. Ezután tisztítsuk meg és a fréziához hasonlóan száraz, 15-20°C-os, sötét helyen teleltessük.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A nyáron virágzók közül a dáliák mellett az egyik legnépszerűbb hagymás (hagymagumós) növény a kardvirág, melynek több mint 10 ezer kertészeti változata ismert. A kerti elhelyezésük során a csoportos ültetés a javasolt, amikor is legalább 7-8 hagymát ültetünk egymás mellé.

Az így kialakított csoportok igen látványosak és tovább bővíthetők. A ’Wig's Sensation’ narancsos árnyalatai mellé kiültetésekben jól illeszkedik a ’White Prosperity’ és a ’Green Star’ fajta is, melyekkel meghökkentő, üde színfoltot alakíthatunk ki a kertben.

A kardvirágok hátterébe jól érvényesülnek a termetes méretet elérő liliomfák vagy orientál liliomok, mint amilyen a ’Honeymoon’ is, de a piros ’Berger’s Record’ kaktusz, valamint krémfehér ’Cafe au Lait’ óriásvirágú dáliát is választhatjuk a háttérbe.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Gladiolus ’White Prosperity’
Gladiolus ’Green Star’
Lilium ’Honeymoon'
Dahlia ’Berger's Record’
Dahlia ’Cafe au Lait’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 80-100 cm
Ültetési tőtáv: 15-25 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Június – Augusztus (szakaszos ültetéssel)
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: vágott virág, virágszegély, nyári kert, vegyes virágágyak, dézsás növény

 

Védett tartalom

Termék címkék: kardvirág, virághagyma