Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Weigela 'Bristol Snowflake' – Fehér virágú rózsalonc

2.890 Ft
Menny.:db

(ejtsd: vejgéla)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 1-4 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Weigela 'Bristol Snowflake' – Fehér virágú rózsalonc főbb jellemző

 

Habitus: Gazdagon elágazó, sűrű, bókoló ágrendszerű lombhullató cserje. Levelei oválisak és közepes méretűek, az ágakon átellenesen helyezkednek el. A levelek középzöld színűek. Kifejlett magassága 1,5 méter.

Virág: Fehér színű, tölcséres virágai májustól június végéig nagy tömegben nyílnak. Augusztusban gyakran történik egy gyérebb másodvirágzás is.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban- és humuszban gazdag enyhén savanyú vagy semleges talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, kisebb árnyékolást elvisel, de ekkor kevesebb virágot nevel.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, rendszeres öntözést igényel, ennek hiányában korán vénül.

Gondozás: A virágzást követően formára alakítható, ha túlnőtt bármilyen irányban. A fiatalítás 3 időintervallumban végezhető, ha hanyagoltuk a metszést.

Ebben az esetben az ágak harmadát metsszük vissza, fokozatosan haladva először a belső ágakkal kezdve és innen kifelé haladva. Egyszerre ne az összes ágat metsszük vissza, adjunk időt magunknak és a növényünket is!

Társítás és elhelyezés a kertben: A rózsaloncok igen változatos növénycsoport, hiszen méretük, virágszínük és leveleik színe egyaránt a végtelenbe nyúlik. Ráadásul gondozásuk egyszerű és könnyen kivitelezhető, ha tudjuk biztosítani a rendszeres vízellátást.

A ’Bristol Snowflake’ nyár eleji gazdag virágzása révén tökéletes átmenetet ad a tavaszi és nyári társításaink között, ezt kihasználva megfelelő társításba helyezve még inkább kihasználhatjuk tündöklő fehér színét.

Egy cserjékből álló kertrész kialakításához telepítsük vegyesen a ’Plena’ fehér, teltvirágú gyöngyvirágcserjével és a ’Royal Red’ bíborlila nyáriorgonával, továbbá a fehér, gömbölyded virágú ’Annabelle’ cserjés hortenziával.

Ezek a növények eltérő hosszúságú virágzási idejük révén, mely részben átfed, hosszan díszítik kertünket. Érdemes a társításba választani a vele egy időben nyíló tarka levelű ’Variegata’ rózsaloncot is, melynek rózsaszín árnyalatú virágai lágy kontrasztot adnak.

Ezt a virágpompát kiegészíthetjük az augusztus végi – szeptemberi virágzású ’Kew Blue’ kék virágú kékszakállal is. A hangsúlyos virágok mellett a levelükkel díszítő cserjéket se hagyjuk ki, hiszen a bordó lombú ’Royal Purple’ cserszömörce tökéletesen illik melléjük.

Társításra javasolt növényfajták:

Deutzia scabra 'Plena' - Fehér, teltvirágú gyöngyvirágcserje
Cotinus coggygria 'Royal Purple' - Vörös cserszömörce
Buddleia davidii 'Royal Red'- Bíborlila nyáriorgona
Weigela florida 'Variegata' -Tarka levelű rózsalonc
Hydrangea arborescens 'Annabelle' – Fehér gömb virágú cserjés hortenzia
Caryopteris clandonensis 'Kew Blue' - Sötétkék virágú kékszakáll

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,2-1,5 m
Kifejlett szélesség: 1,5-2 m
Ültetési tőtáv: 1,5 m
Virágzási idő: Május – Június 
Vízigény: Nagy vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye

 

Védett tartalom

Videók