Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Aster thomsonii 'Nana' – Őszirózsa

1.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: ászter tomzóni)

Kiszerelés: 15 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Kompakt méretű aster, apró kék virágai szinte felhőben nyílnak, felűnő és látványos színfoltot képezve a kertben.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Aster thomsonii 'Nana' – Őszirózsa főbb jellemzői:


Az Aster thomsonii 'Nana' egy különleges törpe őszirózsa változat, amely az Asteraceae (fészkesvirágzatúak) családjába tartozik. Ez a fajta a kisebb méretű és kompakt növekedési formája miatt kedvelt a kertészek körében, különösen alkalmas kisebb kertekbe vagy szegélyágyakba.
Magassága általában 40-50 cm körül mozog, ami ideálissá teszi kisebb területek díszítésére. A levelei kicsik, ovális alakúak, sötétzöld színűek, amelyek egész évben díszítő hatásúak.
A 'Nana' változat legfőbb jellemzője a kicsi, de élénk és bőséges virágzata. A virágok tipikusan kék színűek, sárga középpel. A virágok méretük ellenére feltűnőek, mivel sűrűn borítják a növényt, és általában az ősz folyamán, szeptembertől októberig virágoznak.

A napos helyeket részesíti előnyben, de jól alkalmazkodik a félárnyékos területekhez is. Előnyben részesíti a jól vízáteresztő, közepesen termékeny talajt, és bár szárazságtűrő, a rendszeres öntözés javítja a növekedését és a virágzását.

Tökéletes választás azok számára, akik egy színpompás, de kevés karbantartást igénylő növényt keresnek a kertjükbe. Kiválóan alkalmas szegélyágyásokba, sziklakertekbe vagy akár konténeres növényként is. A 'Nana' vonzza a beporzó rovarokat, mint például a pillangókat és a méheket, így segíti a kert biodiverzitásának fenntartásában.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 40-50 cm
Kifejlett szélessége: 30-40 cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Közepes