Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Aster x frikartii 'Mönch' – Őszirózsa

2.690 Ft

(ejtsd: ászter frikártí)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Nagy, élénk, levendulakék színű virágai, bőségesen borítják a növényt a hosszan tartó virágzási időszak alatt, méltán annyira népszerű fajta.

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
2.690 Ft
14 cm átmérőjű
Menny.:
2.890 Ft
15 cm átmérőjű
Menny.:

Hasznos tudnivalók

Az Aster x frikartii 'Mönch' – Őszirózsa főbb jellemzői:


Az Aster x frikartii 'Mönch' egy különleges és népszerű őszirózsa változat, amely az Asteraceae családjába tartozik. Ez a fajta az őszirózsák között nagyon kedvelt, köszönhetően a hosszan tartó és intenzív virágzásának, valamint a vonzó megjelenésének.
Szépsége és szívóssága miatt az Egyesült Királyság, Királyi Kertészeti Társaságának, Garden Merit díjazottja.
Magassága 60-90 cm között mozog, ami közepes méretűvé teszi, így ideális választás kertek középső részeibe, évelőágyásokba vagy szegélyágyásokba. A levelei sötétzöld színűek, lándzsás alakúak, ami szép kontrasztot képez a virágokkal.
A 'Mönch' változat egyik fő jellemzője a nagy, élénk, levendulakék színű virágai, amelyek közepén sárga porzók találhatók. Ezek a virágok jelentős méretűek az őszirózsák között, és bőségesen borítják a növényt, így a virágzat időszakában – amely általában júliustól az ősz végéig tart – rendkívül látványos.

A napos helyeket részesíti előnyben, de jól alkalmazkodik a félárnyékos helyzetekhez is. Legjobban a jól vízáteresztő, közepesen termékeny talajban érzi magát. A növény szárazságtűrő, de a rendszeres, mérsékelt öntözés javítja a növekedését és a virágzását, különösen a száraz időszakokban.

A 'Mönch' remekül mutat évelőágyásokban, ahol a közepes magassága miatt általában a sorok középső vagy hátsó részére ültetik. Jól kombinálható más évelő növényekkel, mint például rudbeckiákkal, évelő szarkalábakkal vagy őszi margarétákkal. Virágai vonzzák a pillangókat, méheket és más beporzó rovarokat, így fontos szerepet tölthet be a biodiverzitás és a helyi ökoszisztéma fenntartásában.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 60-90 cm
Kifejlett szélessége: 60-90 cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Közepes