Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Paeonia x ITOH 'Sonoma YeDo' – Itoh bazsarózsa

34.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: peónia)

Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Csodaszép, sárga, telt virágú fajta, dús szirmú, nagy virágaival felderíti a kertet.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Paeonia x ITOH 'Sonoma YeDo' – Itoh bazsarózsa főbb jellemzői:


A Paeonia x ITOH 'Sonoma YeDo',  az ITOH csoportba tartozik. A japán Toichi Itoh keresztezte a fás és lágyszárú bazsarózsát, így jött létre ez az új, hibrid csoport. Növekedése, formája a fás bazsarózsához hasonló, de ősszel visszahúzódó rügyre, mint a lágyszárú bazsarózsa.
A 'Sonoma YeDo' fajtát Irene Tolomeo nemesítette, 2010-ben került forgalomba. 
Bokros megjelenésű, hosszú élettartamú, sötétzöld levélzetű évelő. Habitusa lekerekített, lombja sűrű.
Telt, rózsa típusú virágai 15 cm, vagy annál nagyobb átmérőjűek, sárgák, a külső szirmok szélei elefántcsont színűre fakulnak a nyílás során. A szirmok enyhén fodrosak és tövüknél rózsaszín foltokkal rendelkeznek, amelyek a virág teltsége miatt általában el vannak takarva.  Hosszú ideig virágzik, ahelyett, hogy egyszerre nyitná meg az összes virágát. A virágzást a Bartzella előtt kezdi, és jóval azután is nyílik, hogy a Bartzella befejezte a virágzást. Virágzási ideje: május-június.

Közepes fényigényű növény, de napos helyre, fák alá is telepíthető.  Tápanyagban gazdag, vályogos, mélyrétegű, felmelegedő kerti talajban szépen fejlődik. Száraz időszakokban öntözést igényel.  Ősszel, a fagyok beállta előtt tövét érdemes takarni.

A 'Sonoma YeDo', mesés, sárga virágaival igazik kuriózum a kertben.  Színével, habitusával igazán kimagasló fajta. Jól társítható azokkal a fajokkal, fajtákkal, melyek nyár elején virágoznak.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60-70 cm
Ültetési tőtáv: 50 cm 
Virágzási idő: Május-Június 
Méhcsalogató: Igen
Vízigény: Közepes 
Fényigény: Közepes/nagy