Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Vaníliavirág kínálatunk

A vaníliavirág egy különösen dekoratív, kompakt méretű balkonládákba ideális egynyári dísznövény, mely nevéhez hűen édeskésen kellemes, vaníliaszerű illatot áraszt magából! A vaníliavirág virágzata sátorszerű alakzatba rendeződik, a lilás szirmok messziről feltűnőek!

A vaníliavirág nem csupán kedves megjelenésű nyári balkondekoráció, de illatával erősen vonzza a pillangókat is, így ültetésével Ön számíthat a bájos, színes rovarok megjelenésére is. Meg kell jegyezni, hogy a markáns illat a méheket is odacsábíthatja.

 

Vaníliavirág rendelhető a Megyeri kertészetből!

 

A vaníliavirág az átlagos balkonnövényeknél kissé kényesebb, gazdag talajt, rendszeres öntözést igényel, nem tolerálja a huzatos fekvést, és érzékeny a fagyra, így ősztől védett helyre kell telepíteni. Mindezek ellenére a vaníliavirág tartása nem bonyolult, csupán időnkénti foglalkozást igényel.

A vaníliavirágot kiválóan lehet társítani más színű és méretű nyári virágokkal, élénkzöld levélszínével és elegáns lila virágaival remek résztvevője lehet kreatív növénykompozícióknak!