Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Virágföld minden ültetéshez!

Amikor azt mondjuk, hogy virágföld, valószínűleg a kerti talaj, vagy esetleg valamilyen zsákos virágföld jut eszünkbe, és tapasztalataim szerint a többség számára nem világos, hogy mennyiféle különböző virág-, és termőföldet lehet kapni, melyek célzott vásárlásával és használatával sokkal jobb eredményt lehet elérni! Nem mindegy tehát, hogy milyen földbe ültetek? - kérdezheti Ön. A válasz természetesen az, hogy egyáltalán nem mindegy, az optimális növekedéshez, a dús virágzáshoz, vagy éppen a bő terméshez elengedhetetlen a minőségi föld, ami kielégíti a bele ültetett növény igényeit! Olvassa tovább írásomat, és ismerje meg a különböző földek előnyeit, kedvező tulajdonságait!

 

Virágföld vásárlás a Megyeri kertészetből!

 

Nem jó nekem a kerti föld?

A kérdés jogos, hiszen ha a kerti növények növekednek, virágoznak, akkor miért is ne lenne jó a kerti talaj? Tudni kell azonban, hogy a kert talaja véges tápanyag mennyiséggel rendelkezik, és ha ez kimerülőfélbe kerül, akkor a növények cseperedése lelassul, a terméshozam csökken, a virágzás szerényebb lesz. Hogy ezt megelőzze, a friss telepítéseknél érdemes az ültetőgödörbe friss, tápanyagdús virágföldet keverni, így hosszú hónapokra biztosított lesz a növény ellátása, és nagyban segíthető az új növény begyökerezése.

A kerti ültetés alkalmával akkor is indokolt lehet a friss, zsákos termőföld adagolása, ha a kerti közeg állaga nem megfelelő, például túlságosan kötött és lazítani szükséges, vagy éppen homokos, túl laza struktúrájú, és gazdagítani kell. A zsákos földek állaga és összetétele a legtöbb kerti növény számára ideális, így amennyiben az Ön kertjében a talaj valamilyen szélsőséges jelleget mutat, kifejezetten ajánlott, hogy virágföldet használjon az ültetéshez.

Külön meg kell említeni, hogy a cserepes növények ültetéséhez a sokak által használt kerti (vagy mezei, réti) föld nem javallott, mivel ezekben a talajokban - természetes módon - különféle kártevők kezdeményei, vagy növénybetegségeket, fertőzéseket terjesztő baktériumok, vírusok lehetnek.

Amennyiben ilyen földbe kerülnek a cserepesek, könnyen áldozattá válhatnak! A virágföld ezzel szemben kártevő és fertőzésmentes, tehát nagy biztonsággal ültetheti bele érzékenyebb, drágább szobanövényeit, nem kell tartania a behurcolt betegségektől vagy élősködő rovaroktól!

 

Virágföld rendelés a Megyeri kertészetből!

 

Milyen virágföldek közül válogathatok?

Természetesen többféle, a különböző növények igényeihez igazodó virágföldek közül lehet válogatni. Az általános virágföldek jellemzően megfelelők az átlagos dísznövényeknek, így használhatók a népszerűbb, gyakran alkalmazott virágos dísznövényekhez és leveles szobanövényekhez.

A lehetőségek azonban szélesebbek, Ön választhat többek közt kifejezetten az örökzöldeknek és cserjéknek összeállított földet, levéldísznövényeknek és pálmaféléknek való földet, muskátli és más balkonnövénynek ideális virágföldet, vagy éppen speciális savanyú virágföldet például magnólia vagy áfonya ültetéséhez! Ne feledkezzünk meg a palántákról sem, a tápanyagigényes, gyorsan cseperedő haszonnövények számára is kapható palánta földkeverék!

Ha megfogadja a tanácsomat, ültetés előtt mérje fel, hogy telepítendő növényének milyen elvárásai vannak a közeg összetételével kapcsolatban, és ennek megfelelően válasszon neki földet! Nem kell bonyolult feladatra vagy összetett felmérésre gondolnia, egyszerűen válasszon olyan ültetőközeget, mely ideális lesz növényének, balkonparadicsomnak palántaföldet, petúniának balkonnövény földet, dézsás áfonyának pedig savanyú virágföldet!

Ne feledje, hogy a növénynek a föld olyan, mint az embernek a kiegyensúlyozott táplálkozás, a rosszul megválasztott (vagy a találomra, esetlegesen kiválasztott) föld olyan, mintha például egy sportoló csak zsíros, nehéz fogásokat enne, ami érthető módon teljesítményromláshoz, hiánybetegségekhez vezetne. 

 

Muskátliföld rendelés a Megyeri kertészetből!

 

Miért éri meg virágföldet rendelni?

Virágföldet nagyon sok helyen kapni, akár élelmiszerüzletekben, vagy barkácsáruházakban is, azonban mindig igaz, hogy ahol nem vág a bolt profiljába az adott termék - jelen esetben a virágföld - ott biztosan nem a válogatott, legjobb minőséget kínálják a vásárlóknak. Ha virágföldet szeretne vásárolni, mindig szaküzletbe, kertészetbe látogasson el, ahol többféle, minőségi, márkás föld közül választhat. Még kényelmesebb megoldás az internetes rendelés, melyet most azonnal ki is próbálhat IDE KATTINTVA!

Kertészeti webáruházamban csak a legjobb minőségű virágföldeket kínálom Önnek, melyekben annyira megbízom, hogy én magam is ezekben nevelem eladásra szánt növényeimet! Webshopomban kényelmesen válogathat a különféle típusú és többféle kiszerelésű földek között, pár kattintással elintézheti a vásárlás akár kedvenc foteljében ülve!

Az internetes virágföld rendelés nagy előnye, hogy Önnek nem kell a nehéz zsákok cipelésével, kocsiba pakolásával, hazafuvarozásával törődnie, hiszen a nálam vásárolt földet az ország egész területén kiszállítom! A zsákos föld így nem szennyezi be az Ön autóját, nem terheli meg a derekát, ráadásul olyan mennyiséget is rendelhet, melyet személyautóval már nem is lehetne elfuvarozni!

 

Citrusföld rendelés a Megyeri kertészetből!

 

Rendelhetek nagy tételben is virágföldet?

Igen, kertészeti webáruházamban külön menüpontban kínálom nagy tételben rendelhető virágföldjeimet! A nagy tételben olcsóbban rendelhető virágföld remek választás, ha új építésű házának kertjét szeretné feltölteni minőségi földdel, ha nagyobb arányú ültetést tervez, ha utcafronti ültetéshez van szüksége több köbméternyi jó földre, de például emelt ágyásos kialakításhoz, vagy társasházi ültetéshez is ajánlom nagy tételben rendelhető földjeimet!

 

Mit rendelhetek még a föld mellé?

Kertészetem ültetéshez való földjei mellé szívesen ajánlok Önnek kiváló minőségű szervestrágyát és komposztált szarvasmarha trágyát! Az ültetésekhez a jó szerkezetű és megfelelő tulajdonságokkal rendelkező virágföld, termőföld mellett gyakran szükség van további tápanyag adagolására is, ilyenkor jön jól a biztos forrásból származó szervestrágya, mely minden szükséges tápanyagot tartalmaz, ami egy átlagos növénytelepítéskor szükséges!

Külön ajánlom a szervestrágya használatát facsemete, gyümölcsfa csemete, vagy cserje, cserjesor ültetésekor, ezek a nagyobb méretű, gyorsan fejlődő, nagy lombtömeggel rendelkező növények mindenképpen igénylik a dús, gazdag közeget, melyet a friss virágföld mellett a szervestrágya kihelyezésével biztosíthat! Ne aggódjon, ezek a minőségi trágyák könnyen kezelhetők, semleges szagúak, nem taszítóak! Kertészeti webáruházam többféle szervestrágyát is talál, kisebb és nagyobb kiszerelésben is!

 

Hasznosnak találta a cikket? Akkor nyomjon a 'tetszik' gombra,

vagy ossza meg írásomat barátaival, ismerőseivel!

 

Tekintse meg kertészeti webáruházam virágföld kínálatát!

KATTINTSON IDE és válogasson kedvére!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: virágföld