Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Viburnum trilobum 'Bailey Compact' - Törpe amerikai bangita

Ár:
1.590 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
DOLCE VITAL Általános virágföld 40 liter DOLCE VITAL Általános virágföld 40 liter
2.490 Ft
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2020-03-25

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Viburnum trilobum 'Bailey Compact' - Törpe amerikai bangita főbb jellemzői:

A kertbarátok számára sok fejtörést okozhat, hogy milyen növény való házuk kis méretű előkertjébe vagy az utcafrontra. Szeretnének látványos növényt, ugyanakkor félnek, hogy el emiatt akár ellopják, virágát leszedik. Bírja a meleget, napot, szárazságot. Nőjön meg gyorsan, de ne legyen túl nagy. És persze a gondozása se legyen bonyolult. A törpe amerikai bangita megfelel az utcafrontra való növényekkel szembeni elvárásokkal. Vásárlása és elültetése után sokan nem is gondolják mennyire dekoratív növényhez jutottak hozzá. Tavasszal ernyős fehér virágai, ősszel a tűzpiros-bordó lombja díszít. A legtöbb bangitával ellentétben ez a fajta körülbelül 80-180 cm-esre nő meg, így kis helyre is remekül elfér, utcafronton nem kell attól félnünk, hogy egyhamar ránő az útra vagy a járdára. Metszése sem bonyolult, és a nyári rendszeres öntözésen túl más gondozást nem is nagyon igényel. A törpe amerikai bangitát ajánlom minden lelkes utcafrontszépítő figyelmébe.

Társítás: Ültethetünk mellé díszfűféléket (nádtippan vagy tollborzfű), sárga magas növésű kúpvirágot vagy zsályát. Előterébe ültethetünk nyáron virágzó, alacsony növény évelőket is, mint a veronika, törpe őszirózsa, macskamenta vagy gólyaorr. Nyári zöld lombszíne kiváló hátteret adhat alacsonyabb növésű rózsáinknak, mint a Tefli vagy a The Fairy.

 

  • alak: 1 - 1,5 m magas lombhullató cserje. Lombja és termése a fő dísze. Törpe növekedésű, őszi lombszíne piros
  • jellemzők: levelei három karéjúak, fogasak, sokszor fodrosak, virága fehér, termése piros
  • igény: talaj iránt nem igényes, napos félárnyékos helyet kedvel
  • felhasználás: szoliternek, dézsába, cserjecsoportba.

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!