Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Városi parlagfű

Megyeri Szabolcs
2015. 06. 26. 12:20:09

A parlagfű a legek gyomnövénye, a legismertebb, leginkább allergizáló, és egyben hazánkban a legelterjedtebb gaz!

A parlagfű Magyarországon az 1920-as években tűnt fel először, majd pár évtized alatt az egész országban elterjedt, a ’70-es évektől kezdve pedig már mint közegészségügyi problémákat okozó növényt tartják számon.

A parlagfű a nagyvárosokban is megtelepszik, elsősorban sínek, utak mentén, vagy elhanyagolt kertekben, gondozatlan parkrészeken, esetleg építési területeken.

A parlagfű irtása nem csak ajánlott, hanem törvényi szabályozás alapján kötelező is, a parlagfűvel fertőzött területekről érdemes bejelentést tenni az önkormányzatoknál! A parlagfű irtása kisebb területeken kézi erővel (kaszálással, kihúzással) is lehetséges, nagyobb arányú, kiterjedt fertőzés esetében pedig vegyszeresen történik.

A parlagfű július első napjaitól kezdve virágzik, az ekkortól szétszóródó pollen okozza a heveny allergiás tüneteket, ezért nagyon fontos, hogy június végéig a totális parlagfűmentesítés megtörténjen!

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok