Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Vadszőlő fajták

Megyeri Szabolcs
2014. 05. 23. 13:32:54

A hazai kertészetekben többféle vadszőlő is kapható, melyek igényei szerencsére közel azonosak, azonban díszítőértékük eltérhet és az sem mindegy, hogy igényel-e a kiválasztott növény támasztékot vagy sem. Az egyik leggyakrabban előforduló fajta az ötlevelű vagy kacsos vadszőlő (Parthenocissus quinquefolia).

Könnyen felismerhető tenyeresen összetett leveléről, mely 5 levélkéből áll. Másik gyakori vadszőlőfajta a repkény vagy másik néven tapadókorongos vadszőlő (Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii'). Ezt a fajtát háromkaréjú leveleiről lehet felismerni. Levelükön kívül a származásuk is eltérő a két növénynek, a kacsos vadszőlő eredeti élőhelye Észak-Amerika, míg a repkény Kínából illetve Japánból érkezett hozzánk. Felhasználásuk is kissé eltérő. A kacsos vadszőlőnk támrendszert igényel, míg a sík felületek, falak, betonkerítések eltakarására a tapadókorongos vadszőlő a jó választás.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: vadszőlő