Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Vaccinium vitis-idaea 'Red Pearl' - Vörös áfonya

6.790 Ft

Méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben - 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban dús kertészeti földkeverék

Teljesen télálló

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Jellemző tulajdonságok

A ’Red Pearl’ áfonya fajtát, korábbi nevén ’European Pearl’-t Hollandiában nemesítették tökéletes örökzöld talajtakarónak, kifejlett korában is csupán 0,5 m magasságot ér el. Sötét vörös, bíbor színű kisebb méretű termései kontrasztosan mutatnak a sötétzöld, bőrnemű levelek mellett. Lédús bogyói évente két hullámban érnek először késő nyáron, majd kora ősszel! Jótékony hatásai közismertek: fogyasztása erősen javasolt magas antioxidáns tartalmának köszönhetően, illetve számos vitamin fellelhető benne. Nem csupán egészséges és gyógyhatású, de finom is! Személy szerint nyersen kedvelem a leginkább, de isteni lekvárok és dzsemek készíthetőek belőle!

Felhasználás, gondozás

Megfelelő gondozás mellett a vörös áfonya bokor gyorsan nő, gyönyörű sötétzöld szőnyegként terül szét kertünkben. Napos vagy félárnyékos helyeken érzi magát a legjobban, de tűri az árnyékot is. Ültetéskor ügyeljünk rá, hogy a nedves talajokat részesíti előnyben! Kevésbé jó vízellátottságú talajok esetén gondoskodjunk a megfelelő öntözésről!

Talaj iránt igényes növény, savanyú földben érzi jól magát. Amennyiben otthonunkban, a kert körül a talaj nem megfelelő, úgy az ültetéshez érdemes a zsákos kiszerelésű, bio savanyú virágföldet választanunk. Cserépbe is ültethetjük, így akár erkélyünkön is jól mutat!

Olvasnivaló - minden, amit tudni érdemes a vörös áfonyáról és általánosságban az áfonyáról

Paraméterek

Felnőttkori alak 30-50 cm magasra nő
Jellemzők levele bőrszerű, fényes
Igény savanyú és nedves talaj
Termés bogyói kisebbek, színük sötét piros, egy évben kétszer is szüretelhető

Videók