Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Vaccinium corymbosum 'Blueray' - Magasbokrú kék áfonya

5.490 Ft

(ejtsd: vaccínium)

Kiszállítási méret: 20-120 cm évszaktól függően

Ilyen állapotban és méretben szállítjuk ki Önnek megrendelt áfonyáit

Várható termőre fordulás: 1-2 éven belül /jellemzően már az ültetés évében terem/ 
Kiszerelés: 2-7 literes konténer
Közeg: savanyú kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Teljesen télálló

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Jellemző tulajdonságok

A magasbokrú áfonyák nem véletlenül kapták nevüket, akár 180 - 200 centiméteresre is megnőnek. Több tő egymás mellé ültetésével akár sövényt is kialakíthatunk belőle, ami a különböző évszakokban más-más lombszínnel díszít. Még látványosabb hatást érhetünk el, ha más, magasbokrú áfonyákkal együtt ültetjük, mint a Bluecrop. A ’Blueray’ fajtát nem csak ízletes termése miatt érdemes termeszteni: májusban hozza érdekes harang alakú fehér virágait, nyáron szép sötétzöld a levele, de ősszel a leggyönyörűbb, mikor piros lombjai között nagy kék bogyói láthatóak.

Jótékony hatásai közismertek: fogyasztása erősen javasolt magas antioxidáns tartalmának köszönhetően, illetve számos vitamin fellelhető benne. Nem csupán egészséges és gyógyhatású, de finom is! Nagy, tömött fürtökben hozza bogyóit, amit leszüretelhetünk és frissen vagy akár lefagyasztva is fogyaszthatunk. Személy szerint nyersen kedvelem a leginkább, de isteni lekvárok és dzsemek készíthetőek belőle!

Felhasználás, gondozás

Levelei megsárgulnak, ha a talaj nem megfelelő számára. Ilyenkor tápoldatozhatjuk, más növényvédelmet azonban nem igényel. Szaporításuk magról is lehetséges, de érdemesebb oltványokat vásárolni, mert a magról kelt palánta kevesebb termést hozhat az elvártnál. A bokor nevelése igen egyszerű, megfelelő metszés és öntözés mellett bőséges termést hoz. Napos vagy félárnyékos helyre ültesse.

Minden, amit érdemes tudni az áfonyáról. Kattintson ide!

Paraméterek

Felnőttkori alak rendkívül erős növekedés, széles hajtásrendszer
Jellemzők lándzsás levél
Igény jó tápanyagellátás, teljesen télálló
Termés nagy, hamvaskék, aromás, jó ízű bogyó

Videók