Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Ugni molinae 'Bella Berry' – Chilei mirtuszfa

Ár:
2.890 Ft

(ejtsd: ugni moliné)

Szállítási méret: 20-30 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Ugni molinae 'Bella Berry' – Chilei mirtuszfa főbb jellemző

 

Habitus: Közepes termetű, télizöld lombozatú cserje, melynek kifejlett magassága 70-100 cm. Az alapfaj dél-amerikai származású, ennélfogva nálunk fagyérzékeny.

Hajtásai felfelé törők, levelei aprók, kerekdedek, fényesek, sötétzöldek, épszélűek. Terebélyes bokrot nevel. A levelek megdörzsölve aromás illatot árasztanak.

Virág: Nyár elején nyílnak halvány rózsaszínes-fehér virágai, melyek csüngők, harangalakúak, kisméretűek. A nyár folyamán a virágokból piros termések lesznek, melyek ehetők, édesek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat.

Fényigény: Napos helyre érdemes ültetnie, a kúszóárnyékot elviseli.

Vízigény: Alacsony vízigényű növény, amelyet főleg aszály idején érdemes öntözni kisebb vízadagokkal.

Gondozás: Alacsony gondozási igényekkel rendelkezik. Tavasszal érdemes metszeni, amelyet nagyon jól bír. Fagyérzékeny, ezért mindenképpen védett kertrészekre ültesse, vagy nevelje konténerben és a téli időszakra fagymentes helyen teleltesse.

Társítás és elhelyezés a kertben: A chilei mirtuszfa ’Bella Berry’ fajtája egy közepes termetű cserje, amelynek hazánkban kifejlett magassága ritkán haladja meg az 1 métert. Terebélyes cserjét nevel, télizöld. Tavasz végi harang alakú virágaiból nyárra piros, gömbölyű, ehető gyümölcsöt nevel.

Fagyérzékeny, ezért érdemes inkább konténerben nevelni, vagy a kert kifejezetten védett helyeit előnyben részesíteni. Ha társítja, teremtsen ázsiai hangulatot az összeültetés hátulsó részére ültetett japán díszcseresznyével (’Shirotae’), amelynek lombfakadás előtti fehér virágai már márciusban egyedi hangulatot adnak a kertrésznek.

Elé ültesse a chilei mirtuszfa ’Bella Berry’ fajtáját, amely májustól veszi át a főszerepet a társításban. Egészítse ki a cserjék csoportját a törpe bangita 'Angustifolia' fajtájával! A cserjék elé ajánlom a kerti madármályva rózsaszín ’Rosea’ fajtáját, valamint az ősszel pompázó japán margitvirágot.

A társítást egészítse ki a törpe aranycserje ’Weber’s Bronx’ fajtájával, amely emeli a tavaszi kert hangulatát, valamint az izsóppal, amely egész tenyészidőszak alatt elárasztja illatával a kertet.

Társításra javasolt növényfajták:

Prunus serrulata 'Shirotae' – Japán díszcseresznye
Viburnum davidii 'Angustifolia' – Törpe bangita
Lavatera 'Rosea' – Kerti madármályva
Nipponanthemum nipponicum – Japán margitvirág
Forsythia x intermedia 'Weber's Bronx' - Törpe aranycserje
Hyssopus officinalis – Izsóp

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,7-1 m
Kifejlett szélesség: 0,6-0,8 m
Ültetési tőtáv: 0,7-1 m
Virágzási idő: Május-Június
Vízigény: Alacsony vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Télizöld
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, cserjefoltok, évelő ágyak háttérnövénye, sövény

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!