Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tulipán Duo - Fehér és fekete tulipán

1.990 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/csomag
A hagyma körmérete: 10/11 cm
Virágszín: fehér és fekete

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
tulipán virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Tulipán Duo - Fehér és fekete tulipán főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el.

A Duo bordó-fehér színkeverék Triumph-változatokat tartalmaz, mely a tulipánok között a legelterjedtebb csoport. Ezen tulipánoknak jellegzetes serleg alakjuk van, melyet a virágzás végéig megtartanak, valamint hosszú virágzási idő jellemzi őket. Korai virágzásúak.

A levelei szélesek, épszélűek, közepesen zöldek, kissé ezüstös felületűek. A növények kifejlett magassága 40-60 cm. A virágok egy része hófehér, másik része pedig fekete színű.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk.

Egyik változat ezek közül a Triumph-tulipánok típusa, amelyre jellemző a hosszú virágzási idő, a serleg alakú, kecses virág. A fekete-fehér Duo színkeverék azoknak is ajánlott, akik szeretnének elegáns, komoly tavaszi hangulatot megvalósítani kertjükben. A Duo hagymáit csoportosan ültetve önmagukban is jól mutatnak, de társításban is elhelyezhetők.

Ha társítja őket, akkor ültesse melléjük a Duo bordó-fehér színkeveréket, ezzel átmenet biztosítható a pirosas színű hagymások felé. A tulipánok elé ajánlom a jácintokat, főképp a piros és fehér színűeket. A társítást egészítse ki a cigányvirággal, amely a tavaszi hagymások után veszi majd át a helyet a kertrészen.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa Duo bordó-fehér színkeverék
Hyacinthus ’Carnegie’
Hyacinthus ’Jan Bos’
Hyacinthus ’Woodstock’
Sparaxis tricolor

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-60 cm
Ültetési tőtáv: 15 cm
Ültetési mélység: 14-20 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

 

Védett tartalom

Videók