Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tulipán 'Pink Impression'

2.390 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db /csomag
A hagyma körmérete : 12/+ cm
Virágszín: rózsaszín

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Tulipán 'Pink Impression' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. A ’Pink Impression’ egy Darwin hibird, mely azt jelenti, hogy a Tulipa fosteriana és a Darwin tulipánok hibridje.

A virágzati szár hosszú, melyen nagyméretű virág fejlődik, aminek átmérője teljesen kinyílt állapotban meghaladhatja a 10 centimétert. A fajta 40-50 cm magasságot ér el, szára erős, a lepellevelek színe kellemes rózsaszín, sötét rózsaszín színekkel árnyalva.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van aki minden évben felszedi, van aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A tulipánok tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk, ezek közül az egyik a Darwin hibridek csoportja, amelynek egy jeles képviselője a ’Pink Impression’ fajta, amely erős szárral és 40-50 cm-es magassággal rendelkezik.

Az április-májusban nyíló virágok színe kellemes középrózsaszín, amelybe sötét rózsaszín vagy bíbor színek mosódnak. Igen egyedi megjelenéssel bír, társítás esetén válassza mellé a rózsaszín vagy fehér tulipánokat, mint az ’Elegant Lady’ vagy a ’Hemisphere’, az alacsonyabb tulipánok közül válassza a ’Lilac Wonder’ fajtát.

A tulipánok tengerét egészítse ki nárciszokkal és jácintokkal. A társítás hátulsó részére ültesse a lila és fehér díszhagymák különböző kombinációiban alkalmazható színkeverékét.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Elegant Lady’
Tulipa ’Hemisphere’
Tulipa ’Lilac Wonder’
Narcissus ’Paperwhite’
Hyacinthus ’ Woodstock’
Mega-Pack - Allium nagyvirágú díszhagyma keverék

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-50 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 15-22 cm
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom