Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Tulipán Nárcisz Duo – Cheerful Company

Ár:
1.390 Ft

Csomagolt mennyiség: 8 db/tasak
A hagyma körmérete: 10-11 cm
Virágszín: piros-sárga-narancssárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Tulipán Nárcisz Duo – Cheerful Company főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, talán a legkedveltebb tavaszi hagymások között tartjuk őket számon. A nárciszok legalább ennyire népszerűek a tavaszi kertben, és emellett a virágzásuk is csaknem egyszerre történik.

Egymás mellett alkalmazva őket valódi színvarázs teremthető. A Tulipa-Narcissus Duo – Cheerful Company egy 8 hagymából álló tulipán és nárcisz mix, amelynek átlagos  magassága 40-60 cm, a fajták virágaikat áprilisban bontják.

A sötétpiros, klasszikus formájú tulipánok és a napsárga-narancssárga tazettás nárciszok összhangja igen egyedülálló.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat. A tulipán hagymákat van aki minden évben felszedi, van aki soha.

A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején. A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején ültessük vissza őket a helyükre.

A nárciszok esetében alacsony gondozási igényű növényekről van szó, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A tulipánok és a nárciszok tradicionális tavaszi hagymás növények, amelyek az áprilisi kertet teszik díszessé. A 40-60 cm átlagmagasságot elérő fajták kiválóan mutatnak együtt. A Tulipa-Narcissus Duo – Cheerful Company fajmixben megtalálhatók a sötétpiros, klasszikus tulipánok és a kisebb virágú, tazettás sárga-narancssárga nárciszok, amelyek együtt valódi tavaszi hangulatot varázsolnak.

Önmagukban alkalmazva is hatásosak, de érdemes őket társítani is. Ebben az esetben alkalmazza eléjük ültetve az ugyancsak sárga, ezzel színeiben a társításhoz illeszkedő ’City of Haarlem’, valamint a rózsaszín ’Fondant’ jácintokat.

A társítás kiegészíthető a Ranunculus asiaticus nyáron virágzó gumóival. Az összeültetés elülső részén kapjon helyet a Pure Nature Iris + Crocus mix, amely kékké varázsolja a kora tavaszi kertet. A hátulsó részre válassza a ’White van Vliet’ fehér íriszeket.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Hyacinthus ’City of Haarlem’
Hyacinthus ’Fondant’
Ranunculus asiaticus
Pure Nature Iris + Crocus
Iris hollandica ’White van Vliet’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-60 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 12-18 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!