Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tulipán 'Lilac Wonder'

1.790 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db /csomag
A hagyma körmérete : 6/+ cm
Virágszín: rózsaszín-sárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Tulipán 'Lilac Wonder' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. A botanikai tulipánokra jellemző az alacsony termet és a viszonylag korai virágzás.

A ’Lilac Wonder’ egy botanikai tulipánfajta, melyre márciusi-áprilisi virágzás és 20 cm-es kifejlett magasság jellemző. A virágok kehely alakúak, a lepellevelek színe világos rózsaszín, kissé lila, alapi részük sárga, a porzók láthatók.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat. A tulipán hagymákat van aki minden évben felszedi, van aki soha.

A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején. A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A tulipánok tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk, ezek közül az egyik a botanikai tulipánok, melyekre alacsony termet, alacsony gondozási igény és korai virágzás jellemző.

A ’Lilac Wonder’ egy 20 cm magas, lilás-rózsaszín színű botanikai tulipánfajta, amelyet kiválóan lehet társítani a szintén alacsony termetű Tulipa tarda csoportjaival, valamint az aranysárga, alacsony termetű ’February Gold’ nárciszokkal, mely összeültetést egészítsen ki a tavaszi virágzású ’Touch of Snow’ gyöngyikékkel.

Mögöttük nagyszerű helyet kaphat és a természetközeli társítást erősíti a Mega-Pack – Nárcisz angol fehér-narancs nárciszmező, amely mögé ültessen nagytermetű díszhagymákat, amelyek a nyár eleji virágzás díszei lehetnek.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa tarda
Narcissus ’February Gold’
Muscari ’Touch of Snow’
Mega-Pack – Nárcisz angol fehér-narancs nárciszmező
Allium sphaerocephalon
Allium oreophilum

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-20 cm
Ültetési tőtáv: 10 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Március-Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom