Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tulipán Duo- Teltvirágú rózsaszín és lila tulipán

2.090 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/csomag
A hagyma körmérete: 10/11 cm
Virágszín: rózsaszín és lila, telt

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
tulipán virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Tulipán Duo- Teltvirágú rózsaszín és lila tulipán főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. A Duo lila-rózsaszín színkeverék teltvirágú változatokat tartalmaz, mely azt jelenti, hogy egy-egy virágfej több lepellevélből áll.

A virágok, amikor süti őket a nap teljesen kinyílnak, majd estére kissé összezáródnak. Kései virágzásúak (április-május). A levelei szélesek, épszélűek, közepesen zöldek, kissé ezüstös felületűek. A növények kifejlett magassága 40-60 cm.

A virágok egy része kellemes rózsaszín másik része romantikus lila színű. A virágok sok lepellevélből állnak, kissé hasonlítanak a rózsára.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor „becsengetnek az iskolákba” ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont. 

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk.

Egyik változat ezek közül a teltvirágú tulipán. Itt nem a hagyományos virágalakot figyelhetjük meg, hanem a számos lepellevél miatt szinte rózsaszerűvé válnak a virágok. A Duo színkeverékben rózsaszín és lila színű tulipánok találhatók. Mivel mind színben, mind virágalakban feltűnő változatok, amelyek együtt még inkább mutatósak, érdemes kiemelt helyet szánni számukra a társításban.

Ebben az esetben egészítse ki a Duo teltvirágú rózsaszín-fehér színkeverékkel, így egy egész nagy foltot képezhet a teltvirágú fajtákból. Eléjük ültesse az élénksárga ’City of Haarlem’ és a szinte piros ’Jan Bos’ jácintokat, amelyek pompás előhírnökei a tulipánvirágzásnak, sőt, össze is érnek velük.

A jácintok mellett kapjanak helyet az ázsiai boglárkák, amelyek a kései tulipánok után veszik át a főszerepet. Az ágyás szegélyén nagyszerű helye lehet a korai tavaszi virágzású Pure Nature íriszekből és krókuszokból álló válogatásának. Az ágyás hátulsó részére ültesse a cirmos ’Frans Hals’ íriszt.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Hyacinthus ’City of Haarlem’
Hyacinthus ’Jan Bos’
Ranunculus asiaticus
Pure Nature Iris + Crocus
Iris hollandica ’Frans Hals’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-60 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 12-18 cm
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Videók