Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tulipán Duo- Teltvirágú piros és sárga tulipán

1.990 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/csomag
A hagyma körmérete: 10/11 cm
Virágszín: piros és sárga, telt

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
tulipán virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Tulipán Duo- Teltvirágú piros és sárga tulipán főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. A Duo piros-sárga színkeverék teltvirágú változatokat tartalmaz, mely azt jelenti, hogy egy-egy virágfej több lepellevélből áll.

A virágok, amikor süti őket a nap teljesen kinyílnak, majd estére kissé összezáródnak. Korai virágzásúak (április). A levelei szélesek, épszélűek, közepesen zöldek, kissé ezüstös felületűek.

A növények kifejlett magassága 20-40 cm. A virágok egy része élénksárga színű, melyet vidám összhatásként egészít ki a tűzpiros virágszín, amely a hagymás másik részének színe.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk.

Egyik változat ezek közül a teltvirágú tulipán. Itt nem a hagyományos virágalakot figyelhetjük meg, hanem a számos lepellevél miatt szinte rózsaszerűvé válnak a virágok. A Duo színkeverékben piros és sárga színű tulipánok találhatók.

Csoportosan ültetve igen harsány, tavaszi hangulatot teremtenek, amelyek önállóan is mutatósak, de társításban is könnyen elhelyezhetők. Ebben az esetben ültesse eléjük a hasonló virágzási idővel és színekkel rendelkező jácintokat.

Ajánlom a sárga ’City of Harleem’ és a szinte piros ’Jan Bos’ jácintokat! A társítást egészítse ki a piros ’Hollandia’ és a kék ’Mr. Fokker’ szellőrózsákkal, melyek váltani fogják a tavaszi virágzást, ahogyan a sötétkék csillaghagyma ’Queen Fabiola’ fajtája is.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Hyacinthus ’City of Harleem’
Hyacinthus ’Jan Bos’
Anemone ’Hollandia’
Anemone ’Mr. Fokker’
Triteleia ’Queen Fabiola’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-40 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 12-18 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Videók