Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tulipán Duo- Piros és sárga tulipán

1.990 Ft
Kiszerelés
hagymás
Menny.:db

Csomagolt mennyiség: 10 db/csomag
A hagyma körmérete: 10/11 cm
Virágszín: piros és sárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
tulipán virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Tulipán Duo- Piros és sárga tulipán főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el.

A Duo piros-sárga színkeverék Triumph-tulipánokat tartalmaz, mely a tulipánok között a legelterjedtebb csoport. Ezen tulipánoknak jellegzetes serleg alakjuk van, melyet a virágzás végéig megtartanak, valamint hosszú virágzási idő jellemzi őket. Korai virágzásúak.

A levelei szélesek, épszélűek, közepesen zöldek, kissé ezüstös felületűek. A növények kifejlett magassága 40-60 cm. A virágok egy része sárga, másik része pedig piros színű.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk.

Egyik változat ezek közül a Triumph-tulipánok típusa, amelyre jellemző a hosszú virágzási idő, a serleg alakú, kecses virág. A piros-sárga Duo színkeverék azoknak is ajánlott, akik szeretnének igazi vidám, tavaszi hangulatot csempészni a kertjükbe.

Ebben az esetben érdemes társítani a Duo teltvirágú piros-sárga színkeverékkel, amelyek alacsonyabbak (20-40 cm), ezért ültesse a Triumph-tulipánok elé őket.

A tulipánok elé válassza az Allium sziklakerti színkeveréket és a szellőrózsa de Caen színválogatása is kapjon helyet, ugyanis a tulipánok elvirágzásával ezek a növények fogják átvenni a kertrész virágzását. A társítást érdemes kiegészítenie sárga és narancssárga jácintokkal is.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa Duo teltvirágú piros-sárga színkeverék
Allium sziklakerti színkeverék
Anemone de caen színkeverék
Hyacinthus ’City of Haarlem’
Hyacinthus ’Gipsy Queen’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-60 cm
Ültetési tőtáv: 15 cm
Ültetési mélység: 14-20 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: sárga-piros
Virágzási idő: április-május
Ültetési idő augusztus - november
Ültetési mélység 14-20 cm
Virágmagasság kertben 40-60 cm

Videók