Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tulipán Nárcisz Duo - Orange Dreams

1.990 Ft

Csomagolt mennyiség: 8 db /tasak
A hagyma körmérete: 10/11 cm
Virágszín: narancssárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Tulipán Nárcisz Duo - Orange Dreams főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport. Általánosságban jellemző rájuk a széles, épszélű, kissé ezüstös levél és a mereven felálló szár, amelyen általában egy virág foglal helyet. A tavaszi kert növényei.

A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Számos fajtájuk együtt virágzik a tulipánokkal, így együtt alkalmazva igazán színes tavaszi kert hozható létre.

A Duo Orange Dream a közös színek és virágzási idők alkalmazásával jött létre. A narancsszínű tulipán és a narancssárga-fehér koronás nárcisz áprilisban virágzik, mindkét fajta 40-60 cm-es kifejlett magasságot ér el.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején. A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején ültessük vissza őket a helyükre.

A nárcisz alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A tulipánok és nárciszok tradicionális díszei a tavaszi kertnek. A magasságuk és virágzási idejük sok esetben hasonló, ezért társítani is nagyszerűen lehet őket.

A Duo Orange Dream válogatásban narancssárga tulipánokat talál, valamint narancssárga koronájú, fehér lepellevéllel rendelkező koronás nárciszokat.

A mixben a narancs színárnyalatok szépen kiegészítik egymást. Kiválóan alkalmas azoknak, akik a romantikus, bársonyos tavaszi hangulatot szeretnék hangsúlyozni kertjükben. Ha társítani szeretné, válassza a hasonló színű hagymásokat.

Ajánlom eléjük ültetni a jácint ’Gipsy Queen’ és ’Carnegie’ fajtáit. Helyet kaphat még a citromsárga ’City of Haarlem’ fajta is. A társítást egészítse ki a júniusi fehér íriszekkel. Az Orange Dream mix elé ültesse a kistermetű ’Johann Strauss’ tulipánfajtát.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Hyacinthus ’Gipsy Queen’
Hyacinthus ’Carnegie’
Hyacinthus ’City of Haarlem’
Iris hollandica ’White van Vliet’
Tulipa ’Johann Strauss’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-60 cm
Ültetési tőtáv: 15 cm
Ültetési mélység: 14-20 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom