Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tulipán Duo- Lila és sárga tulipán

1.990 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/csomag
A hagyma körmérete: 10/11 cm
Virágszín: lila és sárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
tulipán virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Tulipán Duo- Lila és sárga tulipán főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el.

A Duo lila-sárga színkeverék Triumph-tulipánokat tartalmaz, mely a tulipánok között a legelterjedtebb csoport. Ezen tulipánoknak jellegzetes serleg alakjuk van, melyet a virágzás végéig megtartanak, valamint hosszú virágzási idő jellemzi őket. Korai virágzásúak.

A levelei szélesek, épszélűek, közepesen zöldek, kissé ezüstös felületűek. A növények kifejlett magassága 40-60 cm. A virágok egy része lila, másik része pedig sárga színű.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk.

Egyik változat ezek közül a Triumph-tulipánok típusa, amelyre jellemző a hosszú virágzási idő, a serleg alakú, kecses virág. A lila-sárga Duo színkeverék azoknak is ajánlott, akik szeretik a különleges színhatásokat a tavaszi kertben. A lila és sárga színek mélységet teremtenek és feltűnőek is egyben, igen elegáns látványt nyújtanak.

Ültessen mögéjük íriszeket, de ajánlom a nagytermetű díszhagymákat is, amelyek a nyár eleji időszakban, a tulipánok virágzása után veszik át a főszerepet.

A tulipánok elé ajánlom a Pure Nature mixeket, amelyek közül a fürtös gyöngyike és a fehérszemű hófény a március-áprilisi időszak virágai lehetnek, az Iris ’Harmony’ és a Crocus sieberi ’Firefly’ mix pedig a február-márciusi időszakban díszíti a kertet.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Iris hollandica ’Blue Magic’
Allium Duo fehér-lila színkeverék
Pure Nature Muscari + Chionodoxa
Pure Nature Iris + Crocus

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-60 cm
Ültetési tőtáv: 15 cm
Ültetési mélység: 14-20 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Videók