Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tulipán Duo - Bordó és fehér tulipán

1.990 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db /tasak
A hagyma körmérete: 10/11 cm
Virágszín: bordó és fehér

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Tulipán Duo - Bordó és fehér tulipán főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el.

A Duo bordó-fehér színkeverék Triumph-változatokat tartalmaz, mely a tulipánok között a legelterjedtebb csoport. Ezen tulipánoknak jellegzetes serleg alakjuk van, melyet a virágzás végéig megtartanak, valamint hosszú virágzási idő jellemzi őket. Korai virágzásúak.

A levelei szélesek, épszélűek, közepesen zöldek, kissé ezüstös felületűek. A növények kifejlett magassága 40-60 cm. A virágok egy része hófehér, másik része pedig bíboros-bordó színű.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk.

Egyik változat ezek közül a Triumph-tulipánok típusa, amelyre jellemző a hosszú virágzási idő, a serleg alakú, kecses virág. A bordó-fehér Duo színkeverék azoknak is ajánlott, akik nem tudnak választani a fajták között, de szeretnék, hogy a színek harmonizáljanak egymással.

A bordó-fehér színeknek erős a jelenlétük a kertben, ezért csoportosan ültetve is nagyszerűen mutatnak, de társításban is elhelyezhetők. Ebben az esetben ne ültessen más tulipánokat az ágyásba, de egészítse ki az összeültetést más hagymás növényekkel.

Ajánlom a lila és fehér íriszeket, amelyek a júniusi kert virágai lesznek, nem sokkal a tulipánok elvirágzása után. A tulipánok előtt alkosson egy nárciszokból és jácintokból álló csoportot, ahol a jácintok közül képviselteti magát a fehér ’Carnegie’ és a piros ’Jan Bos’ fajta, és jelen vannak a krémfehér nárciszok is, mint a ’Cheerfulness’ és a ’Salome’ fajták.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Iris hollandica ’Purple Sensation’
Iris hollandica ’Blue Magic’
Hyacinthus ’Carnegie’
Hyacinthus ’Jan Bos’
Narcissus ’Cheerfulness’
Narcissus ’Salome’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-60 cm
Ültetési tőtáv: 15 cm
Ültetési mélység: 14-20 cm
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom