Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tulipa 'Night Club' - Csokros tulipán

2.490 Ft

Csomagolt mennyiség: 6 db /tasak
A hagyma körmérete: 11/12 cm
Virágszín: rózsaszín

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Tulipa 'Night Club' - Csokros tulipán főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. A ’Night Club’ egy kései virágzású, április-májusban nyíló csokros tulipán. A csokros tulipán elnevezés arra utal, hogy egy száron több virágot fejleszt.

A virágok kisebb méretűek, formájuk tojásra emlékeztető. A ’Night Club’ fajta virágszíne különleges, magenta színű, mely napszaktól és megvilágítástól függően más-más árnyalatúnak tűnik.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor „becsengetnek az iskolákban” ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont. A tulipánok tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger.

Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk, ezek közül az egyik ilyen a magenta színű ’Night Club’ fajta. Egyedi bája abban rejlik, hogy egy száron több virágfejet fejleszt.

Kiültetésekben előszeretettel választanak hátterébe nagyobb termetű liliomvirágú, valamint rojtos szélű fajtákat, de ágyásunk egyediségét fokozhatjuk, ha papagájvirágú tulipánt is elhelyezünk benne.

A rojtos szélű fajták közül válasszuk a ’Mascotte’ és ’Gorilla’ fajtákat, míg a letisztult, fehér ’Sapporo’ képviselje a liliomvirágúakat. A papagájvirágú fajták közül a barackszínű ’Apricot Parrot’ és az aranysárga ’Texas Gold’ a kiültetés hátterében kapjon helyet.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Mascotte’
Tulipa ’Gorilla’
Tulipa ’Sapporo’
Tulipa ’Texas Gold’
Tulipa ’Apricot Parrot’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 45-55 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április - Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, vegyes virágágy, hagymás kiültetés, hosszan díszítő kert

 

Védett tartalom