Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tricyrtis hirta 'Miyazaki' – Borzas púpliliom

2.190 Ft

(ejtsd: trikirtisz hirta)

Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A púpliliomok - nemzetségük, több mint 20 fajt számlál – a Himalája keleti felétől egészen Japánig, Tajvanig őshonos, különleges, rizómás növények. Nevüket (Tricyrtis, a görög tri és a kyrtos szavakból tevődik össze és 3 púpot jelent) virágaiknak a 3 külső szirmán látható kiemelkedésről kapták. Ez a borzas púpliliomokmnál is jól megfigyelhető, ám e faj leveleit és szárait finom szőrök borítják (erre utal a hirta= szőrös).

Jellemzően a félárnyékos, tűző Naptól védett helyek mutatós növényei, nem mindennapi, fehér vagy halványlila színű, lila foltos virágaikat nyár végétől hozzák.

A 'Miyazaki' fajta kb. 45-60 cm magas, felálló szárú, laza bokrú, rövid, kecsesen ívelő szárain lándzsás, erősen bordázott levelekkel. A szárak mentén, a levelek tövénél jelennek meg rendkívül dekoratív, orchideaszerű, kecses, fehér virágai, melyek levendulalila pötyökkel díszítettek.

Félárnyékos helyet és laza szerkezetű, jó vízelvezetésű, üde, tápanyagban gazdag, nedves, semleges vagy enyhén savas talajt kedvel. Betegségekkel, kártevőkkel nem igazán kell számolni.

Sokoldalúan felhasználható, ültethetjük talajtakaróként, szegélynövényként, ösvény vagy járda mellé, kerti tó partjára, de konténerben is nevelhetjük.