Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Életforma félcserje
Télállósság Z5 (-29 fokig)
Fényigény tűző napon
Vízigény közepes vízigényű
Magasság 8 cm
Szélesség 30 cm
Rendszertani besorolás ajakosvirágúak (Lamiaceae)
Felhasználás fűszernövény, illatnövény

Hasznos tanácsok videóban.

Thymus citriodorus 'Doone Valley' - Tarka kúszó citromillatú kakukkfű

Ár:
1.190 Ft

(ejtsd: tímusz citriodorusz)

Kiszerelés: 10,5 cm átmérőjű konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 7-9 tövet ültessen négyzetméterenként.

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A nemesítők időről időre kísérleteznek újabb fajták előállításával, hiszen a nemesítés elsődleges célja, hogy minél több előnyös tulajdonsággal rendelkező egyedet hozzanak létre. Nincs ez máshogy a citromillatú kakukkfű esetében sem, ami nem annyira közismert, mint társai. Ez az évelő hibrid fajta a Thymus vulgaris (Kerti kakukkfű) és Thymus pulegioides (Hegyi kakukkfű) keresztezéséből származik. Bokros növekedésű, fásodó szárú félcserje, mely a felálló fás szárak felett hozza friss, kúszó hajtásait. Apró, ovális sötétzöld és aranysárga levelei erős citrom illatot árasztanak, mely közvetlenül virágzás előtt éri el maximumát. Leveleit általában frissen vagy szárítva használják salátákba, halakhoz, húsételek elkészítéséhez. Apró, dekoratív, lila színben tündöklő virágai júliusban nyílnak. Ezekkel a színvariációkkal igazi ékje lehet kertünknek.

Mediterrán eredetű növényként melegkedvelő, az átlagosnál magasabb a hő- és fényigénye, ezért olyan helyet válasszunk neki kertünkben, ahol bőséges napsütésben részesül. Szárazságtűrő évelőként toleráns a forró, nyári napokkal szemben, de ez csak a többéves állományokra jellemző. Fagyérzékeny növény, az erős téli fagyok nagy károkat okozhatnak, de hazánkban a hótakaró alatt könnyen átvészeli ezt az időszakot. A fiatal tövek kifejezetten igénylik a folyamatos vízellátást, de egyszeriben ne adjunk sok vizet, különben a gyökerek tönkremehetnek.

Minden, amit érdemes tudni a kakukkfűről. Kattintson ide!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!