Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Teraszon nevelhető zöldségek

Ha Önnek nincs házikertje, de van balkonja, vagy terasza, nem kell kimaradnia a kertészkedés örömeiből! Egy teraszon nemcsak dísznövényekben lehet gyönyörködni, hanem fűszer- és zöldségnövényeket is termeszthet! Ha olyan fűszernövény-, vagy zöldség fajtákat választ, melyek különleges díszítőértékűek, még fokozhatja a hasznosságuk mellett az esztétikai élményt is.

Milyen zöldségeket nevelhet teraszán? Szinte bármelyik zöldségfélét választhatja. A paradicsom, saláta, bab, borsó, paprika, retek, petrezselyem, sárgarépa, zeller, saláta, karalábé, uborka, spenót, padlizsán mind teraszon is nevelhető zöldség. A retek, és a saláta termesztésével Ön gyorsan sikerélményhez juthat. De a többi zöldség nevelése sem bonyolult feladat.

 

Otthonában is nevelhet palántákat, de ha erre nincs ideje, kész palántákat is vásárolhat. Sőt: a bab, és a borsó magjait állandó helyére vesse el, nem kell palántákat nevelnie a magokból.


A palántákat ültesse balkonládába, vagy virágcserépbe, melyet virágfölddel, vagy palántafölddel töltött meg. A vízellátásról nagyon fontos gondoskodnia. Mivel viszonylag kis terület van biztosítva növényeinek, a rendszeres tápoldatozás mindenképp szükséges! A balkonláda alján legyenek vízelvezető nyílások!


Azok mellé a fajok mellé, melyek igénylik, helyezzen támasztékot. Pl. a paradicsom, és a paprika, borsó, vagy a bab mellé.

 

A balkonon termesztett zöldségnövények szép, és ízletes termésükkel meg fogják hálálni az Ön munkáját.

Tartalomhoz tartozó címkék: zöldség palánta balkonkertészkedés