Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Teltvirágú tulipán színkeverék

2.490 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 10/11 cm
Virágszín: színkeverék, telt

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Teltvirágú tulipán színkeverék főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. A Teltvirágú színkeverék teltvirágú változatokat tartalmaz, mely azt jelenti, hogy egy-egy virágfej több sziromból áll.

A virágok amikor süti őket a nap teljesen kinyílnak, majd estére kissé összezáródnak. Korai fajtákról van szó, virágzásuk áprilisra tehető. A virágok kifejlett magassága 20-40 cm, a levelei szélesek, épszélűek, közepesen zöldek, kissé ezüstös felületűek.

A virágok között megtalálhatók a piros, sárga, fehér, bordó és a kétszínű változatok is.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk.

Egyik változat ezek közül a teltvirágú tulipán. Itt nem a hagyományos virágalakot figyelhetjük meg, hanem a számos lepellevél miatt szinte rózsaszerűvé válnak a virágok. A Teltvirágú színkeverékben korai virágzású fehér, sárga, piros, bordó és kétszínű tulipánok is találhatók.

Társítás esetén alkalmazzon a tulipánokkal együtt nárciszokat és jácintokat, a háttérben pedig helyezzen el császárkoronát és nyári virágzású liliomokat!

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’Cheerfulness’
Narcissus ’Tahiti’
Hyacinthus ’Pink Pearl’
Hyacinthus ’Jan Bos’
Fritillaria imperialis ’Aurora
Lilium ’Netty’s Pride’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-40 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 12-18 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 10-30 cm (alacsony)
Virágszín: színkeverék
Virágzási idő: április
Ültetés ideje augusztus - november
Ültetés mélysége 12-18 cm
Virágmagasság kertben 20-40 cm

Videók