Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Teltvirágú tulipán 'Belicia'

Ár:
1.490 Ft

Csomagolt mennyiség: 8 db /tasak
A hagyma körmérete: 11-12 cm
Virágszín: fehér (cirmos)

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Teltvirágú tulipán 'Belicia' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. A ’Belicia’ egy korai virágzású fajta, mely áprilisban bontja virágait. Teltvirágú tulipán mely azt jelenti, hogy egy-egy virágfej több sziromból áll.

A virágok, amikor süti őket a nap teljesen kinyílnak, majd estére kissé összezáródnak. A ’Belicia’ fajta esetében a szirmok alapszíne fehér, a sziromszélek pedig pirosas-rózsaszín árnyalattan vékonyan szegélyezettek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont. A tulipánok tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger.

Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk, ezek közül az egyik a ’Belicia’ fajta megkapó, rózsára emlékeztető virágai már önmagukban is szemet gyönyörködtetőek, de eltérő virágzási idejű és magasságú tulipán fajtákkal vegyesen telepítve hosszan díszítő kertrészt alakíthatunk ki a felhasználásával.

Telepítsük vegyesen a lila- és rózsaszín színvilágú ’Negrita’, ’Purple Dream trio’ fajták tagjaival, így létrehozva egy látványos kiültetést. Ennek szegélyébe telepítsünk kellemes illatú ’Woodstock’ jácintot, míg hátterébe a júniusi virágzású fehér ’White van Vliet’, valamint a kék ’Blue Magic’ holland íriszeket telepítsük.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Hyacinthus ’Woodstock’
Tulipa ’Negrita’
Tulipa ’Purple Dream trio’
Iris hollandica ’White van Vliet’
Iris hollandica ’Blue Magic’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, vegyes virágágy, hagymás kiültetés, hosszan díszítő kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!