Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü

A télizöld fagyal ültetése és gondozása

2017. 11. 06. 13:05:46

A télizöld fagyal (Ligustrum ovalifolium) az egyik legkönnyebben kezelhető sövényfajta, gondozása nem nehéz feladat. A konténeres télizöld fagyal szinte az egész évben ültethető, a téli hideg hetek kivételével. Amennyiben sövényként telepíti, praktikus egy hosszanti ültetőárkot kiásni, hogy az egyes példányokat könnyen sorba rakhassa!

 

 

Az árok aljára szerves trágyát terítsen, majd ezt egy vékony földréteggel fedje be. Az árok beöntözése után egymástól 25-30 centiméterre helyezze le a töveket, magasságukat úgy állítsa be, hogy a földlabda teteje egy szintben legyen a talajjal.

Egy alapos beöntözés után az ültetés készen is van. Az öntözés a télizöld fagyal begyökerezéséig legyen intenzívebb, később kevesebb locsolás is elegendő lesz, a fagyal vízigénye átlagos.

A télizöld fagyal metszése még az ültetésnél is egyszerűbb, az ollóra évente kétszer lesz szükség, először tavasszal, az ifjító metszés elvégzésekor. A fagyal tavaszi fiatalító metszése során a télen elhalt, elfagyott ágakat kell szanálni. A második alkalommal a nyár folyamán szokás a fagyal metszését megejteni, ilyenkor fagyal sövényét a kívánt magasságúra alakíthatja, valamint a hajtások visszavágásával dúsabb, tömöttebb bokrokat nyerhet.

 

A télizöld fagyal betegségei nem számottevőek, ellenálló, toleráns városi növény, növényvédelme ezért nem indokolt.

A télizöld fagyalt megvásárolhatja kertészeti webáruházamból, ha IDE KATTINT!

A megrendelt fagyal töveket kertészetem saját teherautójával szállítom ki Önnek!

Amennyiben hasznosnak találta a cikket, kérem nyomjon egy Tetsziket.

Tartalomhoz tartozó címkék: télizöld fagyal