Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Felnőttkori alak 2-3 m magas örökzöld cserje, lombja mereven felfele nő, karcsú, vékony, ágai sűrűn állnak egymás mellett, lassan nő.
Jellemzők Levelei sötétzöldek, hegyesek, aprók. Porzós növény, termése nincs.
Igény Kötött, jó tápanyagellátású talajokat kedveli, jó vízellátás mellett szépen fejlődik.
Felhasználás Szoliternek, dézsás növénynek, különlegességnek, hármas kötésbe csoportba.

Hasznos tanácsok videóban.

Taxus baccata 'Dárda' - Közönséges tiszafa 'Dárda'

Ár:
2.390 Ft

(ejtsd: takszusz bakkáta)

Szállítási méret: 20-40 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

 

Egyre több kertbarát keres a száraz környezet hatására kipusztuló tujasora helyére valami hasonló tulajdonságokkal rendelkező növényt. A tiszafa remek alternatívát jelenthet örökzöld sövények kialakítására, ráadásul a környezeti hatásokkal szemben is ellenálló, mert őshonos fafajunk. 2011-ben az év fájának választották, hogy védettségére felhívják a figyelmet. Legismertebb tény a tiszafáról, hogy minden része erősen mérgező, kivéve termésének piros köpenye. Óvoda- és iskolaudvarokba telepítése nem ajánlott, nehogy a gyerekek véletlenül fogyasszanak belőle. Pozitív jellemzői miatt azonban megéri kertünkbe telepíteni. Hosszú életű növény, több ezer éves példányokat is számon tartanak. Talajban nem válogatós, a szárazabb környezetet is jól tűri, de a pangó vizet nem bírja. Ápolása igen egyszerű, nem igényel növényvédelmet és metszést sem, ugyanakkor tetszőleges formára alakíthatjuk. Lassú növekedésű, maximálisan 5-10 méteres méretét több, mint 20 év alatt éri el. Angliában nagy hagyománya van a tiszafasoroknak, főleg a kastélyok körül, de az ősi sírkertekben is megtalálhatóak. Hosszú távra tervező kertbarátoknak és az angolkertek rajongóinak ajánlom ezt a cserjét.

 

További hasznos információért kattintson a képre:

           
       Sövény               Tiszafa                Tiszafa               A mérgező             Tiszafa

     Tiszafából            ültetése             metszése                Tiszafa              cserépben

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!