Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Tanácsok, hogyan maradjon pazar küllemű a piros trombitafolyondár

Megyeri Szabolcs
2015. 01. 15. 17:59:27

Ahhoz, hogy minden év júliusában kinézve ablakunkon megannyi tölcsér alakú piros virágot lássunk a trombitafolyondár hajtásának végein, szüksége van gondozásra és az igényeinek teljesítésére.

Öntözés: Ha a kerti barátainkat nem öntözzük rendszeresen, elkezdenek legyengülni és nem lesznek olyan dekoratívak, mint amiben reménykedtünk az ültetés elején. A piros trombitafolyondárt legalább hetente egyszer érdemes megöntözni, hogy kellő vizet tudjon felszívni a gyökerein keresztül. Természetesen forró, nyári napokon javasolt a többszöri öntözés.

Talajigény: A piros trombitafolyondár számára fontos, hogy tápdús és jó vízáteresztő képességű talajba legyen beültetve. Ha már az ültetés során Dolce Vital általános virágföld keverékbe helyeztük a kapaszkodó cserjét, akkor ezt az igényét teljesítettük is. A további években kiszórható műtrágya granulátum formában, ha szükséges, de soha ne adjunk több tápelemet a növények, mint amennyi a csomagoláson fel van tüntetve.

Rendszeres metszés: A piros trombitafolyondár növekedési erélyének megfékezése céljából érdemes megmetszeni a kapaszkodó növényt minden évben kora tavasszal. Erre azért van szükség, mert a gyors növekedése miatt, könnyen az uralma alá hajthatja a kertet és utána már nehéz lesz vele bánni. Ha már egyszer elkezdtük a metszést, végezzük el minden évben, hiszen az új hajtások mindig erőteljesebben növekednek. Ahhoz, hogy megelőzzük a kertünk befertőzését, mindig tiszta metszőollóval dolgozzunk!

Növényvédelem: A piros trombitafolyondár nem fogékony kártevőkre, kórokozókra, de ha nem teljesítjük az alapvető igényeit, akkor legyengülhet. Emiatt leveleit ellephetik a levéltetvek. Ha olyan mennyiségű problémával találkozik, amit már nem tud kordában tartani, akkor bátran kérje ki szakember segítségét

Tartalomhoz tartozó címkék: trombitafolyondár