Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Tanácsok ahhoz, hogy mindig tündököljön a Lynwood aranycserje

Megyeri Szabolcs
2015. 01. 09. 10:35:55

Ahhoz, hogy az évek során is ugyanolyan szép maradjon az aranycserje, ajánlott odafigyelni a vegetációs idő alatt.

Az újonnan ültetett Lynwood aranycserje meghálálja a rendszeres öntözést, amit az első vegetációs idő alatt hetente ismételni kell. Miután már 2-3 éve történt meg az aranycserje ültetése, nem szükséges a nagy mennyiségű, rendszeres öntözés, kivéve persze a forró, száraz nyári hónapokban. Ajánlott lassan lebomló műtrágyát alkalmazni az ültetés során, aminek magas a foszfor tartalma (a csomagoláson második számmal jelzett érték), évente egyszer, a tavaszi időben. A talajtakaró háncs használata előnyös, hiszen megvédi a talajt a kiszáradástól, a gyomok növekedését meggátolja, valamint segíti a talajt az állandó hőmérséklet megtartásában. Az első virágok megjelenését késő tavasszal várhatjuk. Ez idő után lehet elkezdeni a metszést, így biztos, hogy a következő virágzási szezonban is megannyi aranysárga virággal fog megajándékoztatni bennünket a Lynwood aranycserje.

Nem túlzottan fogékony kártevőkre és kórokozókra ez a díszcserje, de akad pár, ami legyengítheti. A leggyakrabban gyökérrothadás, levél foltosság, ágelhalás okozhat problémát, de ezeket könnyen meg lehet előzni, hogy ha mindig tiszta metszőollót használunk, illetve ha kellő mennyiségű tápanyagot biztosítunk neki.