Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Tanácsok a juharfa metszéséhez és gondozásához

Megyeri Szabolcs
2015-02-12 17:33:07

A juhar fajták erős növekedésének köszönhetően koronahabitusukról alapjában véve elmondhatjuk, hogy sűrű lombkoronát képeznek és gömb, tojásdad vagy oszlopos formát alkotnak. Ahhoz, hogy ezt még jobban kihangsúlyozzuk, nem árt odafigyelni a fa metszésére. Mivel kiválóan tűri a metszést, akár sövény is kialakítható belőle.

A sövényeknek, mint élő kerítések funkcionálisan, és esztétikailag is nagy előnye van. Fontos megemlíteni, hogy a magas, sűrű sövények kiválóan alkalmasak kerítésként, szinte áthatolhatatlan falat képeznek, legfőképp ha tüskések és szúrnak is. Tiszta metszőollóval tetszőleges méretűre és formára tudjuk nyírni fánkat.

Bátran ajánlhatom őket a szürke paneltömbök közti tér színesítésére, kertekbe vagy utcafrontokra is. Levelei pedig nem csak zölden, hanem ősszel is gyönyörű aranysárgán ragyogják be a környezetet.

Gondozás során ügyeljünk a megfelelő vízellátásra. Közepes vízigényénél fogva öntözzük hetente egyszer, akkor viszont ne sajnáljuk tőle a vizet. Jól tűri a szárazságot is, de forróbb nyári napokon érdemes még egy öntözési napot kijelölni számára.

Tartalomhoz tartozó címkék: díszfák várostűrő fafajok