Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Így védekezhet a szúnyogok és más zavaró rovarok ellen természetes módon!

Az idő már délután, estefelé jár, Ön pedig végre szeretné élvezni a kertje előnyeit és kikapcsolódni egy finom itallal, egy jó könyvvel vagy egy kellemes társaságban az udvaron ücsörögve. Azonban ahogy leül, megjelennek a bosszantó szúnyogok, akik tesznek azért, hogy egy pillanatra se tudja magát jól érezni. Nem beszélve arról, ha korábban már tapasztalta, hogy más zavaró rovar is jelen van a birtokán, amelyek megkeserítik a kerti munkát és a kikapcsolódást egyaránt.

Ha nem szeretne a távoltartásuk érdekében különböző rovarirtó szereket használni, akkor mutatok Önnek néhány természetes megoldást annak érdekében, hogy megszabaduljon a nem kívánatos „vendégektől”.

Szúnyog

Ültessen olyan növényeket, amelyek távol tartják a rovarokat, kártevőket!

Az egyik legjobb megoldás, ha távol szeretné tartani a ezeket a bosszantó élőlényeket a kertjétől, ha ültet néhányat e dekoratív növények közül, amelyek elriasztják a szúnyogokat és egyéb kéretlen látogatókat, viszont, a birtokot vagy a teraszt remekül feldobják. Az egyik ilyen növény a levendula, amely a molyokat, a szúnyogokat és a legyeket is remekül távol tartja.

Ennek a különleges virágnak a segítségével álmodhat alacsony sövényt vagy térelválasztót, de lehet belőle esztétikus, gömbszerű bokrok sorozata is, sőt, szoliternövényként, vagy a díszágyás színesítőjeként is ideális választás. Ha máris megrendelné a levendulát, ide kattintva megteheti.

Levendula

Szintén ide sorolandó e növények körébe sorolandó a citromfű is, amelynek a kivonata egyébként igen gyakori összetevője a különböző szúnyogriasztó termékeknek is. Így nem kérdés, hogy helye van a kertben. Ugyanis az illata, amely az ember számára kifejezetten kellemes, az a szúnyogok számára elviselhetetlen, így a kertjébe, a teraszára vagy az erkélyre ültetve is tökéletes választás.

Ugyanez igaz a borsmentára is, amely igen erős rovartaszító növény, de a bazsalikom sem csupán fűszernövényként funkcionál tökéletesen. Emellett a rozmaring sem maradhat ki a sorból, aromás illatát ugyanis ki nem állhatják a rovarok. Ha szeretne gyógy-és fűszernövényeim közül válogatni, ide kattintva megteheti webáruházamban. 

Ön is tehet azért, hogy távol tartsa a rovarokat!

Van néhány olyan apró praktika, amelyek segítségével sokat tehet azért, hogy ne kelljen osztozkodnia a birtokán az apró betolakodókkal. Valójában olyan hétköznapi apróságok ezek, amelyekre jó eséllyel nem is figyel oda az ember, mégis sokat jelentenek a rovarok szempontjából.

Óvatosan az összegyűjtött vízzel!

Ha esetleg esővizet gyűjt odakinn, érdemes minél előbb felhasználni a vizet ebben az időszakban vagy fedett helyen tárolni, ugyanis ez előszeretettel vonzza oda a rovarokat a nedves közeg.

Fedje le a komposztálót!

Ha van komposztáló a kertjében, akkor először is gratulálok, ugyanis ezzel sokat tesz a környezetéért, valamint a birtokán élő növényekért is. Viszont fontos tudnia, hogy ha nem megfelelően fedi le, akkor azzal azt jelzi a rovarok felé, hogy szabad az út a kertbe és szeretettel látja őket. Így lényeges, hogy minden használat után alaposan lezárni a komposztálóláda tetejét.

Távolítsa el az állati ürüléket!

Amennyiben állatok is élnek a birtokán, lényeges, hogy naponta akár többször takarítson fel utánuk, ugyanis az ürülékük mágnesként invitálja a kertjébe a bosszantó szárnyas élőlényeket.

Hagyjon egy kis zugot a rovarkedvelő élőlények számára!

A kert megtervezésekor érdemes gondolni a kertben élő apró állatokra is. Ez azt jelenti, hogy ha nem építi be a birtok minden szegletét és nem pusztít ki minden nem kívánatos növényt az összes apró zugból, akkor ezzel teremt egy állatok számára nyugodt sarkot a birtokon. Itt jól érezhetik magukat például a különböző madarak, amelyek elpusztítják ezeket a rovarokat, de igaz ez a békákra, valamint a gyíkokra is, amelyek szintén rovarokkal táplálkoznak és segítenek a kert „tisztán tartásában”.

Ezen egyszerű praktikák segítségével pedig újra élvezheti a kertje nyugalmát anélkül, hogy azt megzavarná bármilyen birtokra tévedő rovar.

Amennyiben Ön is kedvet kapott egy rovarmentes kert megvalósításához, kérem, nyomjon egy Tetszik-et és ossza meg ismerőseivel, barátaival!

Ha más kertészeti témában is szívesen olvasna, további bejegyzéseimet itt találja!

Tartalomhoz tartozó címkék: válogatás