Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Szobanövények nyaralása

Természetesen nem a szobanövények nyaralásáról lesz szó, hanem kedvenc zöldjeink sorsáról a mi nyaralásunk alatt. A távollétünk alatt a lakásban, balkonon élő cserepesek komolyan károsodhatnak, amennyiben nem teszünk óvintézkedéseket. Az egyedül hagyott növényeknek két fő körülményt kell biztosítani, fényt és vizet.

Az egyik ablakot hagyjuk fedetlenül, és ez elé csoportosítsuk a növényeket, mégpedig méret szerint növekvő sorrendben, hogy mindet érjék a napsugarak. A páraigényes fajokat kaviccsal felszórt, vízzel töltött alátétre, tálcára helyezzük. Nagyszerű házi automata öntözőt készíthetünk egy palackból és egy hosszú pamutzsinegből.

A palackba töltsünk vizet, egy arasznyi hosszan lógassuk bele a madzagot, aminek a kiálló részét nyomkodjuk be sekélyen a növény(ek) földjébe. Ezzel a módszerrel napokig elláthatjuk zöldjeinket. A balkon érzékenyebb dísznövényeit vegyük le a korlátról, és helyezzük félárnyékba, hogy a kánikula ne tehessen kárt bennük. A nagyobb, dézsás zöldek öntözése megoldható akár egy hétre is, ha egy vízzel teli egy-másfél literes palackot szájával lefelé a földjükbe szúrunk le.

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok