Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Színharmónia összeállítás 'White Harmony' (jácint-tulipán-nárcisz-krókusz-szellőrózsa-Scilla, fehér)

4.090 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

Csomagolt mennyiség: 26 db /csomag
A hagyma körmérete : 5-15 cm
Virágszín: fehér

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Színharmónia összeállítás 'White Harmony' (jácint-tulipán-nárcisz-krókusz-szellőrózsa-Scilla, fehér) főbb jellemző

 

Jellemzői: A Színharmónia összeállítás ’White Harmony’ hagymakeverék március és április között virágzó hagymás évelőkeverék, amelyben összesen 26 darab hagyma található.

A hagymák között találhat fehér jácintokat (3 db), fehér tulipánokat (4 db), krókuszokat (5 db), fehér koronás szellőrózsákat (5 db), és fehér csillagvirágokat (5 db).

A mixben alkalmazott hagymák közös tulajdonsága, hogy tiszta fehér színűek, kifejlett korukban magasságuk 10-40 cm. Igazi tiszta, elegáns, tavaszi kert teremthető a fajtakeverék alkalmazásával.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat. A tulipán hagymákat van aki minden évben felszedi, van aki soha.

A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A Színharmónia összeállítás 'White Harmony' egy 10-40 cm magasságot elérő hagymás dísznövény mix, amely márciusban és áprilisban virágzik. A ’White Harmony’ összeállításban helyet kapnak a tulipánok, a jácintok, a nárciszok a koronás szellőrózsák, a krókuszok és a csillagvirágok egyaránt.

Az alkalmazott fajták közös tulajdonsága, hogy minden fajta fehér, ezáltal a mix alkalmazásával tiszta, tavaszi, elegáns hangulat teremthető a kertben. Mivel a fehér szín minden más színhez illik, ezért társításban elhelyezni is könnyű.

Válasszon hozzá hasonló tisztaságot jelképező rózsaszín tulipánokat és pasztell színű jácintokat, a társítás elülső részén kapjanak helyet a halvány színű, alacsony hagymás fajták, mint a ’Firefly’ vagy a ’Tricolor’ krókuszok.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Hemisphere’
Tulipa ’Elegant Lady’
Tulipa ’Harbor Light’
Hyacinthus ’Fondant’
Hyacinthus Pastel Mix
Crocus sieberi ’Firefly’
Crocus sieberi ’Tricolor’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-40 cm
Ültetési tőtáv: 10 cm
Ültetési mélység: 15-22 cm
Virágzási idő: Március-Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert, méhlegelő

 

Védett tartalom