Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Színharmónia összeállítás 'Bienenparadies' (méhlegelő)

Ár:
3.990 Ft

Csomagolt mennyiség: 45 db /csomag
A hagyma körmérete : 5-8 cm
Virágszín: mix

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-02-17

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Színharmónia összeállítás 'Bienenparadies' (méhlegelő) főbb jellemző

 

Jellemzői: A Színharmónia összeállítás ’Bienenparadies’ méhlegelő keverék egy február és április között virágzó hagymás évelőkeverék, amelyben összesen 50 darab hagyma található.

A hagymák között megtalálhatja a kék-fehér hófényt (7 db), a kistermetű szellőrózsákat (7 db), a lila ’Ruby Giant (7 db) és az élénksárga ’Goldilocks’ krókuszokat, a kék, bókoló csillagvirágokat (7 db), az igen korai virágzású téltemetőt (7 db), valamint az alacsony termetű Tulipa tarda (8 db) botanikai tulipánt.

Mindezzel egy igen alacsony végleges magasságú (8-15 cm) díszhagyma keverékről van szó, amely színekben gazdag. A tavasszal táplálékot kereső méhek számára ideális mix.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A Színharmónia összeállítás 'Bienenparadies' egy alacsony végleges magasságot elérő (8-15 cm) hagymakeverék, amely a tél utáni kora tavaszi időszakban virágzik és csalogatja magához a rovarokat.

A mixben szereplő fajok és fajták között szerepet kapnak a kék, lila, sárga színek is. Az összeállításban jelen van a hófény, a Tulipa tarda, a téltemető, a kék és sárga virágú krókuszok, kistermetű szellőrózsák, csillagvirágok is.

Elhelyezheti őket balkonon, de társításban is helyet kaphatnak. Ebben az esetben ültesse a hagymákat közel egymáshoz, keverten az ágyás elülső részére. Mögötte kapjanak helyet a puskinvirágok, a hóvirágok, jácintok és az alacsony termetű nárciszok, amelyek egészen április végéig biztosítják a virágtengert.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Puschkinia scilloides
Galanthus 'Flore Pleno' – Hóvirág
Galanthus woronowii – Hóvirág
Hyacinthus ’Woodstock’
Hyacinthus ’Carnegie’
Narcissus ’Jetfire’
Pegasus – Botanikai nárcisz 'February Gold'

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-15 cm
Ültetési tőtáv: 10 cm
Ültetési mélység: 5-10 cm
Virágzási idő: Február-Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert, méhlegelő

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!