Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Szedermálna ültetése

2017-08-16 19:38:00

A szedermálna egy izgalmas, még nem elterjedt kerti gyümölcstermő, mely az Ön birtokán is izgalmas, sőt ízletes színfolt lesz! A szedermálna ültetéséhez nyújtok az alábbiakban segítséget, ha még nem telepített ilyen növényt, most útmutatót kaphat!

 

Rendeljen szedermálnát kertészeti webáruházamból!

IDE KATTINTVA máris megtekintheti a választékot,

és megvásárolhatja a szedermálnát!

 

szedermálna vásárlás a Megyeri kertészetben

 

Előkészületek: mivel a szedermálna a tápanyagban dús talajon fejlődik a legszebben, ezért már az ültetéskor gondoskodjon trágyáról. A szedermálna hosszú, több méteres indáinak érdemes támrendszert kialakítani. A szedermálnának nagy a helyigénye, ezért a sorokban minimum 2,5 méterre kell elültetni a töveket. Az ültetőgödör kialakításánál figyeljen oda arra, hogy a gödör kétszer olyan mély és széles legyen, mint amekkora a vásárolt szedermálna konténere.

Megfelelő hely kiválasztása: a terület kiválasztásánál kerülje a fagyzugos területeket. A szedermálna számára a szélvédett, napos, déli fekvésű területek a legkedvezőbbek, és a gyommentes, levegős, jó vízgazdálkodású, humuszban gazdag talajokon hozza legszebben terméseit.

Ültetés: miután belehelyeztük az ültetőgödörbe a palántát, halmozzon rá Dolce Vital általános virágföldkeveréket, mely nyújtott hatóanyag leadású műtrágyát tartalmaz, és legalább 3-4 hónapon keresztül biztosítja a növény tápanyagellátását. Miután elültette a növényt, alaposan öntözze be.

 

A szedermálna megjelenését és gyümölcsét tekintve is különleges növény! 

Indítsa el az alábbi rövid videót, és tekintse meg kertészetem szedermálna kínálatát!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: szedermálna