Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Sedum hylotelephium 'Touchdown Teak' – Rőt varjúháj

3.790 Ft

(ejtsd: szédum hilotelefium)

Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 7-9 tövet ültessen négyzetméterenként.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A varjúhájak az Antarktisz és Ausztrália kivételével mindenütt őshonosak, igen változatos nemzetségüknek több mint 300 faja van.

A 'Touchdown Teak' fajtát Janet N. Egger hozta létre Oregonban (USA) és 2015-ben vezette be. Kb. 50 cm magas, erős növekedésű, az egyik legsötétebb lombozatú fajta. Fényes, átellenesen álló, ovális, 5-6 cm hosszú, fogazott leveleinek színe a vöröses barnától a lilás barnáig terjed. Bogernyőzetben nyíló apró, csillagszerű virágai - melyek vonzzák a beporzó rovarokat - egyenes, sötétvörös szárak végén, augusztustól novemberig fokozatosan bontják ki szirmaikat. Bár a virágzatok nem túl nagyok, de szinte teljesen beborítják a növényt, színük pedig a bézs, rózsaszín, piros és a halvány bordó keveréke. A virágfejek fennhagyva, a sötét gránátvörös maghüvelyeknek köszönhetően remekül néznek ki télen is, formát és textúrát adva az ilyenkor sivár kertrésznek.

Napfény kedvelő lévén, tűző napos helyet, talaj tekintetében pedig átlagos, jó vízelvezetésűt válasszunk számára. Szívós, igénytelen, szárazságtűrő, tolerálja a sziklás és rossz talajokat is, gyorsan megtelepszik, viszont a pangó vizet nem bírja. Kártevőkkel, és betegségekkel nem igazán kell számolni.

Sziklakertek, ágyásszegélyek, sétányok, sekély talajrétegű napos felületek, kőedények beültetésére kiválóan alkalmas.

Virágai és levelei hosszú hónapokon át kedves, üde, látványos színfoltot jelentenek.