Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Scilla siberica 'Alba' - Bókoló csillagvirág

1.990 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 10 db/csomag
A hagyma körmérete: 6/7 cm
​Virágszín: fehér

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Scilla siberica 'Alba' - Bókoló csillagvirág főbb jellemző

 

Jellemzői: A bókoló csillagvirág egy mediterrán származású, apró termetű hagymás növény, amely 2-4 levélből álló tőlevélrózsát fejleszt. A levelek hosszúak, néha bókolók, ép szélűek, középzöldek és keskenyek.

Az ’Alba’ fajtánál ez szintén így van, a tőlevelekből tör elő több virágzati szára, amelyeken 2-5 virágból álló, laza fürtvirágzatok találhatók. A virágok aprók, harang alakúak és hófehér színűek. Márciusban és áprilisban nyílnak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A bókoló csillagvirág a tavaszi kert bájos tagja, ugyanis természetes hatást képvisel, ezáltal a legtöbb összeültetésbe beilleszthető, de remekül mutat a gyepfelületekben elültetve kisebb csoportokban, vagy fák alá, ligetes jelleggel is ültethető.

Az ’Alba’ fajta hófehér virágai laza fürtökben nyílnak tavasszal. Társításban elhelyezve válassza mellé az ugyancsak apró termetű krókuszokat, amelyek virágzását követi az ’Alba’ virágtengere.

Az összeültetést kiegészítheti a kistermetű, tavaszi virágzású sziklakerti díszhagyma színkeverékkel. Mögöttük kapjon helyet a fekete tulipán (’Black Parrot’) és a korai, halványlila ’Candy Prince’ fajta.

Az ágyás előterében elhelyezhető még ázsiai boglárka is. Ezzel egy februártól egészen augusztusig pompázó társítást hozhat létre.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Crocus vernus ’Large Yellow’
Crocus vernus ’Pickwick’
Allium sziklakerti színkeverék
Tulipa ’Black Parrot’
Tulipa ’Candy Prince’
Ranunculus asiaticus

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-15 cm
Ültetési tőtáv: 5-8 cm
Ültetési mélység: 5-8 cm
Virágzási idő: Március-Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert, szegélynövény

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 10-30 cm (alacsony)
Virágszín: fehér
Virágzási idő: március-április
Ültetési idő augusztus - november
Ültetési mélység 5-8 cm
Virágmagasság kertben 10-15 cm

Videók