Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Saxifraga arendsii 'Touran Deep Red' - Kőtörőfű

1.990 Ft

(ejtsd: szakszifrága árendzí)

Kiszerelés: 10,5 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Mesés, bársonyos piros virágai miatt, rendkívül népszerű fajta.

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
1.990 Ft
10,5 cm átmérőjű
Menny.:
2.490 Ft
14 cm átmérőjű
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Saxifraga arendsii 'Touran Deep Red' - Kőtörőfű főbb jellemzői:


A Saxifraga arendsii 'Touran Deep Red' - Kőtörőfű, a TOURAN sorozat keresztezett fajtája, amely eddig 7 fajtát tartalmaz, a holland tenyésztő, Martien Everett Gutter a nemesítő. Ezt a fajtát 2008-ban jegyezték be, és két évvel később Rockred néven megkapta a szabadalmat.
A régebbi 'Purperteppich' fajtán alapul, és a korábbi virágzás, gazdagabb virágszín és tömörebb habitus jellemzi. Virágai kifejezetten bársonyos pirosak, csakúgy, mint a szárak, és lilásrózsaszínre érnek. Szárai alacsonyak, és csak néhány centiméterrel haladják meg az egész növényt. virágzási ideje: április-május.

Napos, félárnyékos helyet kedvel. Jó vízáteresztő képességű, laza szerkezetű, közepes tápanyag ellátottságú talaj ideális a számára. Jó szárazságtűrő, de meghálálja a mérsékelt öntözést.

Ideális választás sziklakertekbe, kőfalak és lépcsők melletti részekre, ahol a sziklás talajt imitálhatjuk. Szegélyként vagy évelőágyások kisebb területein is jól mutat, különösen más alacsony termetű növények társaságában. Tálcakertekben és törpe kertekben is szépen érvényesül, ahol a kis termetű növényekkel együtt kompozíciót alkothat.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-20 cm
Ültetési tőtáv: 20 cm
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Alacsony/Közepes
Fényigény: Közepes

Videók