Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Salvia officinalis 'Berggarten' - Kövér orvosi zsálya

Ár:
1.290 Ft

(ejtsd: szalvia officinálisz)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.190 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

 


A Salvia officinalis 'Berggarten' - Kövér orvosi zsálya főbb jellemzői

A mindenki által jól ismert Orvosi zsálya, latin nevén Salvia officinalis igazán közkedvelt gyógy-és fűszernövény. Ez a mutatós évelő félcserje a Földközi-tenger északi partvidékén őshonos aromás növény. Ismert még kerti zsálya vagy patika zsálya néven is. Ugyancsak az árvacsalánfélék családjába tartozik, mint sok más mediterrán eredetű fűszernövény. Közepes termetű, bokros növekedésű évelő, az alsó elágazó, idősebb fásodó szárain hozza friss hajtásait, melyek a családra jellemzően 4 élűek, szőrözöttek és szürkészöld színűek. Az orvosi zsálya ’Berggarten’ nevű fajtája igazán dekoratív látványt kölcsönöz kertünknek kékesszürke színű húsos leveleivel, melyek sokkal szélesebbek és nagyobbak, mint az alapfajnak. A hajtások csúcsán, álfüzérben álló ibolyakék színű ajakos virágai június-július között nyílnak. 

Mediterrán eredetű növényként melegkedvelő, az átlagosnál magasabb a hő- és fényigénye, ezért olyan helyet válasszunk neki kertünkben, ahol bőséges napsütésben részesül. Félárnyékban is viszonylag jól nő, de ha nem kap elegendő napfényt, szárai megnyúlnak, csökken az illóolaj-tartalma és a virágzás is elenyésző lesz. Szárazságtűrő évelőként toleráns a forró, nyári napokkal szemben, de ez csak a többéves állományokra jellemző. Fagyérzékeny növény, az erős téli fagyok nagy károkat okozhatnak, de hazánkban a hótakaró alatt könnyen átvészeli ezt az időszakot. A fiatal tövek kifejezetten igénylik a folyamatos vízellátást, de egyszeriben ne adjunk sok vizet, különben a gyökerek tönkremehetnek.

Talajigényeit figyelembe véve nem válogatós, azonban az erősen kötött, túl nedves és hideg, mély fekvésű területeken gyengébb a növekedése. A porhanyós, laza szerkezetű, jó vízgazdálkodású, tápanyagban dús meszes talajokat kedveli.

Minden, amit érdemes tudni a zsályáról. Kattintson ide!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!